Νέα αστικά λεωφορεία για Αθήνα και Θεσσαλονίκη

Στόχος η βελτίωση των μετακινήσεων των κατοίκων, αλλά και η μείωση των αερίων ρύπων

  • -
  • -

Σύνολο 750 αστικών λεωφορείων αναμένεται να προμηθευτεί η Αθήνα και η Θεσσαλονίκη, μετά από 15 και πλέον χρόνια, στο πλαίσιο του εκσυγχρονισμού του στόλου για τη βελτίωση των μετακινήσεων των κατοίκων, αλλά και της δραστικής μείωσης των αέριων ρύπων.

Αναλυτικότερα, ο στόλος της Αθήνας θα ενισχυθεί από 400 αστικά λεωφορεία, εκ των οποίων τα 170 θα είναι ηλεκτρικά, τα 180 φυσικού αερίου, ενώ 50 θα κινούνται με πετρέλαιο EURO IV. Αναφορικά με τη συμπρωτεύουσα, αυτή θα φιλοξενήσει στους δρόμους 350 αστικά (150 ηλεκτρικά, 150 φυσικού αερίου, 50 πετρελαίου EURO IV).

Σύμφωνα με την απόφαση του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών, ανατέθηκε σε Τεχνικό Συμβούλιο η προετοιμασία της αίτησης χρηματοδότησης από το ΕΣΠΑ, η οποία θα γίνει προς το τέλος της φετινής χρονιάς. Εφόσον, λοιπόν, δοθεί το πράσινο φως για τη χρηματοδότηση, ο διαγωνισμός θα ολοκληρωθεί μέσα στο 2020. Μεγάλος στόχος είναι η ολοκλήρωση του έργου εντός του τρέχοντος προγράμματος ΕΣΠΑ.

Το κόστος θα ανέρχεται σε περίπου 220 εκ. ευρώ και εκτός από την προμήθεια των αστικών λεωφορείων θα περιλαμβάνει και τη συντήρησή τους για διάστημα 15 ετών, προκειμένου να εξασφαλιστεί η παροχή υπηρεσιών υψηλού επιπέδου. Στη χρηματοδότηση θα συμμετέχει και η ΕΤΕπ (Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων).

[Πηγή: Ypodomes.com] 

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...