Ο “θηριώδης” τράκτορας Mercedes-Benz Actros έγινε… μινιατούρα

Παρά τη σμίκρυνσή του, τα χαρακτηριστικά του παραμένουν αναλλοίωτα

  • -
  • -

Ο Τράκτορας της Mercedes-Benz, Actros, είναι γνωστός για τις σπουδαίες ικανότητές του στη ρυμούλκηση. Είτε πρόκειται για κανονικά αυτοκίνητα, είτε για… μινιατούρες.

Αυτό διότι, η γερμανική φίρμα παρουσίασε τον πρώτο τράκτορα στην ιστορία σε κλίμακα 1:18. Ο λόγος για το «θρυλικό» Actros GigaSpace ο οποίος είναι ικανός να ρυμουλκήσει έως και έξι μοντέλα ανάλογης κλίμακας. Όσον αφορά τις διαστάσεις του, το «μυώδες» όχημα της Mercedes- Benz δεν ξεπερνά σε μήκος τα 113 εκ., σε πλάτος, το πλάτος του διαμορφώνεται στα 22,5 εκ, το ύψος του σε 13.7 εκ., ενώ το βάρος του ανέρχεται σε 10 κιλά.

Για τη… σμίκρυνση του τράκτορα, η εδρεύουσα στη Στουτγάρδη μάρκα συνεργάστηκε με τον διεθνώς αναγνωρισμένο κατασκευαστή οχημάτων “NZG”. Επιστέγασμα της συνεργασίας αποτελεί το γεγονός πως η σμίκρυνση του τράκτορα δεν επέφερε κάποια αλλοίωση στο εξωτερικό του. Αντιθέτως, έχει διατηρήσει κάθε στιλιστική λεπτομέρεια.

ΘΥΜΑΣΤΕ ΤΟΝ ΤΡΑΚΤΟΡΑ ΤΗΣ MERCEDES BENZ ΠΟΥ "ΚΟΥΒΑΛΟΥΣΕ" ΕΠΙ 11 ΗΜΕΡΕΣ ΕΝΑ AIRBUS;

Επιπροσθέτως, παρά το «φτωχό» του ανάστημα, η κατασκευή του διήρκησε 10 μήνες και προήλθε από την προσεχτική συναρμολόγηση περισσότερων από 500 εξαρτημάτων. Εκ των οποίων, τα 167 είναι τσίγκινα, τα 80 πλαστικά, ενώ, παράλληλα υπάρχουν και 32 χαραγμένα συνθετικά μέρη, τα οποία συγκρατούνται από 225 βίδες, καρφιά και λοιπά εργαλεία.

Αναφορικά, με τις πλατφόρμες του οχήματος και τις ράμπες φόρτωσης για το άνω και κάτω διάζωμα, αυτές είναι κατασκευασμένες από υψηλής ποιότητας μέταλλο. 

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...