Το αγωνιστικό 130 RS έλαμψε στην έκθεση Skoda Μακρής

Το GOCAR βρέθηκε στην έκθεση που φιλοξενούσε το εμβληματικό αγωνιστικό και μίλησε με τον κ. Μακρή

  • -
  • -

Με φόντο την εκκίνηση του 22ου Ιστορικού Rallye Monte-Carlo (30/1) κάτω από τον Ιερό Βράχο της Ακρόπολης, το GOCAR αποδέχθηκε την πρόσκληση της A. Μακρής A.E., μέλους του δικτύου Εξουσιοδοτημένων Εμπόρων SKODA, και «χάζεψε» το αγωνιστικό Skoda 130 RS του 1977, την ώρα που αυτό... ξεκουραζόταν ενόψει του αγώνα.

Κατά την περιήγησή μας ανάμεσα στα μοντέλα της έκθεσης, συναντήσαμε τον κ. Απόστολο Μακρή, ο οποίος μας εκμυστηρεύτηκε το πώς προέκυψε η συνεργασία με την τσεχική φίρμα, την πολιτική που έχει επίκεντρο τη νέα γενιά οδηγών, ενώ τέλος χαρτογράφησε για χάρη μας τη σχέση της Skoda με τον μηχανοκίνητο αθλητισμό.

Πως προέκυψε η συνεργασία με τη SKODA και τι ήταν αυτό που οδήγησε στη σύναψη της συνεργασίας;

Με τη SKODA ενεπλάκημεν τα τελευταία 4-5 χρόνια. Είδαμε μια σοβαρότητα και στην προηγούμενη εισαγωγική εταιρεία και πολύ περισσότερη στην τωρινή εισαγωγική που άλλαξε, γιατί την πετύχαμε στη μεταβατική περίοδο. Μπήκαμε, δηλαδή, επί εποχής VIAMAR και ακολούθησε μετά ως εισαγωγέας η KOSMOCAR. Υπάρχει σοβαρότητα στη συνεργασία. Είναι από τις λίγες εταιρείες που μπορείς να βρεις μια ειλικρίνεια στη σχέση εμπόρου και εισαγωγέα. Διαγράφει μια πορεία με καινούρια αυτοκίνητα που βλέπεις τις αλλαγές του μοντέλου και την αλλαγή της νοοτροπίας του εργοστασίου. Υπάρχουν, λοιπόν, προϊόντα φρέσκα, καινούρια, που φέρουν σημαντικές τεχνολογίες πάνω τους και πιστεύουμε πως μέσω αυτής της συνεργασίας θα έχουμε πολλά οφέλη και, φυσικά, όχι μόνο οικονομικά.

Επισημάνατε πως υπάρχουν μοντέλα, στα οποία οι βελτιώσεις και οι τροποποιήσεις στις οποίες έχουν υποβληθεί είναι εμφανείς. Σε ποια αναφέρεστε;

Από την εποχή των πρώτων Fabia, Karoq, Kodiaq, Octavia (1η – 2η γενιά) και μέχρι το τελευταίο Superb, λόγω της εξέλιξής τους είναι σαν να βλέπεις αυτοκίνητα διαφορετικής μάρκας. Από τα μέσα του 2019 και μετά, όλα δείχνουν πως η εξέλιξη τόσο των προϊόντων όσο και των τεχνολογιών που φέρουν θ’ αυξηθεί ακόμη περισσότερο. Πιστεύω πως η πολιτική της μάρκας θα μας οδηγήσει σε φρέσκα αποτελέσματα. Στο επίκεντρό μας βρίσκονται οι νέοι άνθρωποι. Η τεχνολογία που παράγουν τα εργοστάσιά μας προορίζεται για τη νέα γενιά.

Όσον αφορά το "αποτύπωμα" της Skoda στον μηχανοκίνητο αθλητισμό;

Η Skoda ξεκίνησε φτιάχνοντας ποδήλατα, γι’ αυτό και δραστηριοποιείται στον τομέα της ποδηλασίας, σε παγκόσμιο επίπεδο. Η ενασχόληση με τα ράλι «κρατάει» πολλά χρόνια, με τα αποτελέσματά της να είναι γνωστά. Είναι ένα προϊόν (σ.σ. αγωνιστικό αυτοκίνητο) το οποίο η φίρμα το εξελίσσει παράλληλα με τα αυτοκίνητα παραγωγής και αποδεικνύει πως μέσω των αγώνων αντλεί τεχνολογία, τεχνογνωσία αναφορικά με την ασφάλεια και την προωθεί στην παραγωγή. Οι αγώνες, κατά δήλωση της εταιρείας, τα επόμενα χρόνια θα αποτελούν προτεραιότητα. Επαναλαμβάνω, τα αποτελέσματά της τα ξέρουν όλοι. Η μάρκα μιλάει από μόνη της στο μηχανοκίνητο αθλητισμό.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...