Με 50 Audi e-tron «κατεβαίνει» η Audi στο Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ του Νταβός

Η γερμανική φίρμα έχει επιστρατεύσει και τρεις κινητούς σταθμούς φόρτισης που εξασφαλίζουν ταχυφόρτιση και πράσινη ηλεκτρική ενέργεια

  • -
  • -

Δυναμική είναι η παρουσία της Audi στο 49ο Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ στο Νταβός της Ελβετίας, που πραγματοποιείται το διάστημα 22-25 Ιανουαρίου και φέτος έχει ως κεντρικό θέμα τη βιώσιμη κινητικότητα.

Για τις ανάγκες του συνεδρίου, η γερμανική φίρμα παρουσιάζει ένα στόλο από πενήντα e-tron (το πρώτο πλήρως ηλεκτρικό μοντέλο της μάρκας με αυτονομία 400 km, το οποίο θα κυκλοφορήσει στην Ελλάδα τον Μάρτιο) που τροφοδοτούνται αποκλειστικά με καθαρή ηλεκτρική ενέργεια. Μέσω τριών κινητών σταθμών φόρτισης με συνολική ισχύ 700 kW και χωρητικότητα 1,4 MWh που εξασφαλίζουν ταχυφόρτιση από πράσινη ηλεκτρική ενέργεια, η Audi επιδεικνύει τα αποτελέσματα ερευνητικού προγράμματος για ήδη χρησιμοποιημένες μπαταρίες από ηλεκτρικά αυτοκίνητα.

Ακόμη και μετά την λήξη της ημερομηνίας χρήσης τους στα αυτοκίνητα, οι μπαταρίες υψηλής τάσης εξακολουθούν να είναι κατάλληλες για διάφορες εφαρμογές αποθήκευσης ενέργειας. Για το λόγο αυτό, η Audi δοκιμάζει σενάρια για την αποτελεσματικότερη χρήση των διαθέσιμων πόρων. Η εταιρεία επιδεικνύει αυτήν τη στιγμή τους κινητούς σταθμούς φόρτισης σε μεγάλες διοργανώσεις και παράλληλα συμπληρώνει τις απαιτήσεις των τοπικών υποδομών φόρτισης.

Με αυτό το ερευνητικό πρότζεκτ, η Audi επιβεβαιώνει την δέσμευση της στις αξίες της Παγκόσμιας Συμμαχίας Συσσωρευτών (Global Battery Alliance) του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ,η οποία ασχολείται με τις συνθήκες για την εξαγωγή πρώτων υλών, την βιώσιμη ανακύκλωση και τις καινοτομίες που προωθούν την εξέλιξη της τεχνολογίας της μπαταρίας. Η Audi είναι μέλος αυτής της συμμαχίας από το 2017.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...