Συνεχίζεται η αποχή των εξεταστών υποψηφίων οδηγών

Προκηρύχθηκε νέα απεργία για την εβδομάδα 21-25 Ιανουαρίου

  • -
  • -
Συνεχίζεται η αποχή των εξεταστών υποψηφίων οδηγών
  • ΠΡΟΣΦΑΤΑ
  • ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Σε απόγνωση έχει οδηγήσει χιλιάδες υποψήφιους οδηγούς η κόντρα του Υπουργείου Μεταφορών με τους εξεταστές. Και αυτό διότι οι επαναλαμβανόμενες απεργίες των δεύτερων δεν τους επιτρέπει να αποκτήσουν δίπλωμα οδήγησης που είναι απαραίτητο για προσωπικούς αλλά και βιοποριστικούς λόγους.

Νέα πενθήμερη αποχή από τις εξετάσεις υποψηφίων οδηγών προκήρυξε για το διάστημα 21-25 Ιανουαρίου 2019 το ΔΣ της ΟΣΥΑΠΕ (Ομοσπονδία Συλλόγων Υπαλλήλων Αιρετών Περιφερειών Ελλάδας), είτε αυτές προγραμματίζονται εντός είτε εκτός ωραρίου εργασίας.

H Ομοσπονδία χαρακτηρίζει ανούσια την ανακοίνωση του Υπουργείου Μεταφορών ότι απεστάλη στη Γενική Γραμματεία της Κυβέρνησης το νομοσχέδιο για το νέο τρόπο διεξαγωγής των εξετάσεων, στο οποίο περιλαμβάνεται ρύθμιση για την αναδρομική καταβολή των δεδουλευμένων υπερωριακής απασχόλησης των εξεταστών. Σύμφωνα με την ΟΣΥΑΠΕ, η διαδικασία μέχρι την ψήφιση του νομοσχεδίου μπορεί να κρατήσει μήνες.

Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΟΣΥΑΠΕ ΜΙΛΑ ΣΤΟ GOGAR ΓΙΑ ΤΑ ΑΙΤΗΜΑΤΑ ΤΩΝ ΕΞΕΤΑΣΤΩΝ

Παράλληλα, τα μέλη της Ομοσπονδίας των εξεταστών ζητούν την απόσυρση της απόφασης για την ανανέωση της άδειας οδήγησης των οδηγών μετά τη συμπλήρωση της ηλικίας των 74 ετών και νομοθέτηση δωρεάν ιατρικών εξετάσεων από τα δημόσια Νοσοκομεία, για όλους τους υποψήφιους οδηγούς (παλιούς και νέους).

Τι απαντά ο Υπουργός Μεταφορών

Από την πλευρά του, o Υπουργός Υποδομών και Μεταφορών τόνισε ότι η κυβέρνηση θέλει να αλλάξει το στρεβλό σύστημα που υπήρχε μέχρι σήμερα. «Όλοι οι εξεταστές πληρώνονταν έξω από το ωράριό τους, με πρόσθετα χρήματα, αυτό δε μπορεί να συνεχιστεί. Θα συνεχιστεί και θα τακτοποιηθούν οι υπερωρίες τους και οι αμοιβές που οφείλει το ελληνικό Δημόσιο να δώσει και έχουν ένα δίκιο, με την ψήφιση του σχεδίου Νόμου και τέσσερις μήνες μέχρι να μπορέσουν οι Περιφέρειες να φτιάξουν αυτά που ορίζει ο νόμος. Κακώς ταλαιπωρείται ο κόσμος», δήλωσε ο Χρήστος Σπίρτζης.

Ο Υπουργός αναφέρθηκε και στο νέο σύστημα εξετάσεων, στο οποίο δεν θα υπάρχει προσωπική επαφή ανάμεσα στον εξεταστή με τον εξεταζόμενο και τον εκπαιδευτή: «Είναι ντροπή τα παιδιά μας στην πρώτη επαφή που έρχονται με το ελληνικό Δημόσιο, να μπαίνουν στον πειρασμό από κάποιους και οι κάποιοι, δεν είναι οι εξεταστές μόνο. Είναι και οι σχολές οδηγών που παίζουν αυτό το ρόλο ή πολλοί από τις σχολές οδηγών, να ζητάνε χρήματα από τους υποψηφίους οδηγούς προκειμένου να λάβουν την άδεια οδήγησης. Το πρόβλημα που έχουν οι εξεταστές, φαντάζομαι, ή από τη διαβούλευση που έχει γίνει είναι, ότι θέλουν να είναι μέσα στο αυτοκίνητο, άρα, να έρχονται οι δάσκαλοι των σχολών οδηγών σε επαφή με τον εξεταστή. Αυτό δεν υπάρχει περίπτωση εμείς να το επιτρέψουμε».

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...