Πόσο κοστίζει το κορυφαίο Golf GTI;

Η έκδοση TCR με τους 290 ίππους είναι διαθέσιμη προς παραγγελία στη Γερμανία

  • -
  • -

Το Golf GTI TCR είχε κάνει πρεμιέρα τον Μάιο του 2018 στο GTI Meeting, το ετήσιο ραντεβού των φίλων της Volkswagen στην έκθεση βελτιωμένων αυτοκινήτων που φιλοξενείται δίπλα στη λίμνη Worthersee της Αυστρίας. Τώρα, 8 μήνες μετά, η Volkswagen ανακοίνωσε την τιμή πώλησής του, αρχικά στη γερμανική αγορά. Το κόστος ανέρχεται σε 38.950 ευρώ, όμως υπάρχουν προαιρετικά πακέτα που αυξάνουν κι άλλο την τιμή του.

Το GTI TCR έχει δεχτεί επιρροές από τη συμμετοχή στους αγώνες τουρισμού και πέρα από τις στιλιστικές διαφορές, εφοδιάζεται με πουσαρισμένη έκδοση του 2.0 TSI. Η μέγιστη ισχύς έχει ανέβει στους 290 ίππους, ενώ τα 100 km/h έρχονται από στάση σε 5,6 sec. Η δυνατότητα αφαίρεσης του ηλεκτρονικού περιοριστή τελικής ταχύτητας (από τα 250 στα 260 km/h) καθιστά το συγκεκριμένο Golf το ταχύτερο στην οικογένεια GTI.

Ο κινητήρας συνδυάζεται με 7τάχυτο κιβώτιο DSG και μπλοκέ διαφορικό στον μπροστινό άξονα. Στάνταρ είναι τροχοί 18 ιντσών, όμως προαιρετικά μπορεί να παραγγελθεί με ζάντες 19’’ και ελαστικά 235/35, καθώς και με ρυθμιζόμενο πλαίσιο DCC.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...