Τέλη κυκλοφορίας και το «μπέρδεμα» με τις τράπεζες

Τι πρέπει να κάνουν όσοι πλήρωσαν εκπρόθεσμα (μαζί με το πρόστιμο) και δεν είχαν ενημερωθεί για τη νέα παράταση

  • -
  • -

Νέα παράταση δόθηκε μέχρι το τέλος του τρέχοντος μήνα για τους ιδιοκτήτες οχημάτων για τα τέλη κυκλοφορίας του 2019. Τελικά, η παράταση υπογράφτηκε από την Υφυπουργό Οικονομικών κα Κατερίνα Παπανάτσιου και είναι σε ισχύ. Να σημειώσουμε ότι η τελευταία προθεσμία ήταν την Παρασκευή στις 11 Ιανουαρίου, γεγονός που δημιούργησε αρκετά προβλήματα στις ηλεκτρονικές συναλλαγές με τις τράπεζες μέσα στο Σαββατοκύριακο (12 και 13 Ιανουαρίου). Πιο συγκεκριμένα, τα συστήματα των τραπεζών δεν είχαν ενημερωθεί για τη νέα παράταση έως τα τέλη του Γενάρη με αποτέλεσμα η συναλλαγή να μην είναι εφικτή με το κανονικό ποσό που πρέπει να πληρώσει ο εκάστοτε ιδιοκτήτης. Το πρόβλημα δημιουργήθηκε όταν το e-banking πρόσθεσε αυτόματα το πρόστιμο (τέλη κυκλοφορίας Χ δύο).

Όσοι δεν γνώριζαν για τη νέα παράταση, κλήθηκαν να πληρώσουν τα τέλη κυκλοφορίας μαζί με το πρόστιμο. Για να επιστραφούν αυτά τα χρήματα, θα πρέπει να επικοινωνήσουν με την τράπεζά τους, ώστε να ακυρώσουν τη συναλλαγή και να τους επιστραφεί ολόκληρο το ποσό. Σύμφωνα με το Υπουργείο Οικονομικών, που επικοινώνησε το GOCAR, οι εφορίες θα πρέπει να επιστρέψουν το πρόστιμο, εφόσον η τράπεζα αρνείται να προχωρήσει σε ακύρωση της συναλλαγής.

Πλέον, απαραίτητη είναι η προϋπόθεση τα τέλη κυκλοφορίας να πληρωθούν στις Δ.Ο.Υ (εφορίες). ΥΠΕΝΘΥΜΙΖΟΥΜΕ ότι η παράταση δεν ισχύει για παράδοση πινακίδων.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...