Ποδηλατόδρομοι στην Αθήνα

Με απόφαση Υπουργού και Δημάρχου

  • -
  • -

Ύστερα από 7 ολόκληρα χρόνια που παραμένει στο συρτάρι μελέτη του Δήμου Αθηναίων για την κατασκευή ποδηλατοδρόμων στο λεκανοπέδιο, αλλά και πολλών εξαγγελιών που χάθηκαν στο… άπειρο, φαίνεται πως επιτέλους η Αθήνα θα γίνει φιλόξενη στους φίλους του ποδηλάτου.

Σύμφωνα με δημοσίευμα του ΣΚΑΙ, σε συνάντηση που είχαν την 28η Απριλίου 2010, ο υπουργός Υποδομών Δημήτρης Ρέππας και ο Δήμαρχος Αθηναίων Νικήτας Κακλαμάνης αποφάσισαν από κοινού τη δημιουργία ενός δικτύου ποδηλατοδρόμων στο κέντρο της Πρωτεύουσας.

Αν αυτή η απόφαση γίνει τελικά πράξη, τότε η Αθήνα θα μοιάσει σε πολλές σύγχρονες ευρωπαϊκές πόλεις, των οποίων οι πολίτες έχουν τη δυνατότητα να κινηθούν με το ποδήλατό τους με ασφάλεια, περιορίζοντας έτσι την άσκοπη χρήση του αυτοκινήτου, συνεπώς και την επιβάρυνση του περιβάλλοντος. Ας μην ξεχνάμε πως το ποδήλατο είναι το μοναδικό μεταφορικό μέσο που είναι πραγματικά φιλικό προς το περιβάλλον.

Τώρα μένει να δοθούν και ουσιαστικές διευκολύνσεις για τη μεταφορά των ποδηλάτων στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, για να μπορεί κάποιος να φτάσει από το σπίτι του στους ποδηλατοδρόμους του κέντρου, με ασφάλεια.

Στην ίδια συνάντηση αποφασίστηκε να προχωρήσουν τα έργα πρασίνου στο Βοτανικό και τη Λεωφόρο Αλεξάνδρας, καθώς και να υπογειοποιηθούν οι γραμμές του ΟΣΕ σε κεντρικούς δρόμους της Αθήνας, όπου αυτό είναι εφικτό.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...