5 tips για ιδανικές συνθήκες οδήγησης τον χειμώνα (vid)

Η SEAT λύνει μέσω ενός σύντομου video τις όποιες απορίες

  • -
  • -

Θερμοκρασίες που παραλύουν τ’ άκρα του σώματος, παγωμένοι δρόμοι, και πολικοί άνεμοι συνιστούν μόλις ένα μικρό δείγμα των ακραίων καιρικών φαινόμενων που δυσχεραίνουν το έργο των οδηγών κατά των χειμώνα.

Εξ αφορμής αυτών, η Seat «επιστράτευσε» τη μηχανικό στο τμήμα Ανάπτυξης και Αεροδυναμικής της μάρκας, Maria Garcia Navas, δημοσιεύοντας ένα video με πέντε συμβουλές που εγγυώνται απρόσκοπτη οδήγηση:

  1. «Ξεθόλωμα» παμπρίζ και τζαμιών: Ενεργοποιήστε το σύστημα κλιματισμού του αυτοκινήτου στη μέγιστη δυνατή θερμοκρασία και ρυθμίστε τους αεραγωγούς ώστε να «κοιτούν» προς το παμπρίζ και τα τζάμια.
  2. Κατάλληλος ρουχισμός: Γάντια, κασκόλ και παλτά ναι μεν σας κρατούν ζεστούς, εμποδίζουν δε την ελευθερία κινήσεών σας. Ως εκ τούτου συνιστώνται μόνο τα γάντια και αυτά αποκλειστικά στις περιπτώσεις που ελλοχεύει ο κίνδυνος της απώλειας της αίσθησης των χεριών σας.
  3. Θερμαινόμενα καθίσματα: Με το που επιβιβαστείτε στο όχημα, ενεργοποιήστε το σύστημα θέρμανσης των καθισμάτων σας. Βέβαια, μόλις ζεσταθείτε, κρίνεται αναγκαίο να απενεργοποιήσετε τη λειτουργία, μιας και πρέπει ν’ αποφεύγεται η αλόγιστη χρήση της.
  4. Ιδανική θερμοκρασία οδήγησης: Αν αναρωτιέστε για την καταλληλότερη θερμοκρασία οδήγησης, αυτή αποτυπώνεται στους 21,5 °C . Επιλέγουμε την αυτόματη λειτουργία του κλιματισμού (κουμπί “Auto”), η οποία προσφέρει ισομερή κατανομή θερμότητας.
  5. Ζεσταθείτε χωρίς επιπλέον επιβάρυνση: Το σύστημα θέρμανσης δεν καταναλώνει επιπλέον καύσιμο ή νερό. Αυτό οφείλεται στο γεγονός πως για τη θέρμανση χρησιμοποιείται το θερμό νερό που παράγεται από τον κινητήρα και στη συνέχεια επιστρέφει σ’ αυτόν, σε πολύ χαμηλότερη θερμοκρασία, οπότε ευνοεί τη λειτουργία του ψυγείου.

 ΣΥΝΕΧΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ: ΠΟΙΟΙ ΔΡΟΜΟΙ ΕΙΝΑΙ ΚΛΕΙΣΤΟΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΑΚΟΚΑΙΡΙΑ


ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...