Φορητοί σταθμοί φόρτισης ηλεκτρικών αυτοκινήτων από την Volkswagen (vid)

Γνωρίζετε τα power banks για τη φόρτιση των κινητών; Μέσα στο πρώτο εξάμηνο του 2019, η VW θα λανσάρει κάτι ανάλογο και για τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα

  • -
  • -

Τους πρώτους φορητούς σταθμούς φόρτισης ηλεκτρικών αυτοκινήτων δηλώνει έτοιμη να λανσάρει η Volkswagen, το πρώτο εξάμηνο του 2019. Το εν λόγω εγχείρημα αποτελεί μέρος ενός πιλοτικού σχεδίου, το οποίο θα εφαρμοστεί, αρχικά στην έδρα της εταιρείας, το Wolfsburg, ενώ στη συνέχεια θα ακολουθήσει η επέκταση των υποδομών και στην ευρύτερη περιοχή. Όσον αφορά το 2020, σταθμοί φόρτισης θα εγκατασταθούν και σ’ άλλες πόλεις και περιοχές.

Οι επαναστατικοί σταθμοί της γερμανικής φίρμας θα λειτουργούν, χωρίς να απαιτείται να είναι συνδεδεμένοι με κάποιον πάροχο ηλεκτρικού ρεύματος, ήτοι πανομοιότυπα με τα power banks που χρησιμοποιούμε στα κινητά. Οι οδηγοί, λοιπόν, θα έχουν την ευκαιρία να φορτίζουν τα οχήματά τους σε ποικίλες γωνίες της πόλης, όπως είναι οι δημόσιοι και ιδιωτικοί χώροι στάθμευσης ή τα πάρκινγκ μεγάλων εκδηλώσεων (π.χ ενός αθλητικού γεγονότος), ενώ θα μπορούν να ενημερωθούν για τη θέση τους μέσω διαδικτύου ή των σχετικών εφαρμογών των κινητών τηλεφώνων.

Αναφορικά με τη «χωρητικότητα φόρτισης» κάθε σταθμού, αυτή ανέρχεται στις 360 kWh και με υποστήριξη γρήγορης φόρτισης με συνεχές ρεύμα έως και 100 kW. Αυτό επιτρέπει την φόρτιση μέχρι και 15 ηλεκτρικών αυτοκινήτων, ενώ ο μέσος χρόνος πλήρους φόρτισης αντιστοιχεί σε 17 λεπτά. Παράλληλα, αν η υπολειπόμενη ενέργεια του ενσωματωμένου συνόλου μπαταριών δεν ξεπερνά το 20%, τότε ο εξαντλούμενος σταθμός φόρτισης, απλά θ’ αντικαθίσταται από έναν πλήρως φορτισμένο.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...