Auto Trophy 2018: Η Hyundai η πιο καινοτόμος φίρμα

Hyundai είναι η πρώτη μάρκα που προσφέρει στους πελάτες της υβριδικά, plug-in υβριδικά, ηλεκτρικά και κυψελών καυσίμου οχήματα

  • -
  • -

Το βραβείο “Auto Trophy 2018” κατέκτησε η Hyundai, με τους εκδότες του γερμανικού περιοδικού αυτοκινήτου “Auto Zeitung” να επιλέγουν το νοτιοκορεάτικο κατασκευαστή ως την «πιο καινοτόμο μάρκα».

Το διάσημο βραβείο αναγνωρίζει και υπογραμμίζει τους στρατηγικούς στόχους της φίρμας για την «κατάληψη» ηγετικής θέσης στη μελλοντική κινητικότητα, αλλά και κατασκευής φιλικών προς το περιβάλλον αυτοκινήτων.

Ο θεμελιώδης ρόλος της Hyundai στο ραγδαία αναπτυσσόμενο οδηγικό τοπίο αναδεικνύεται από το γεγονός πως αποτελεί τον μοναδικό κατασκευαστή που διαθέτει όλα τα συστήματα κίνησης σε ευρεία παραγωγή, ενώ αδιάψευστο μάρτυρα της περιβαλλοντικής ευαισθησίας της μάρκας συνιστά το Hyundai IONIQ. Αυτό διότι είναι το πρώτο αυτοκίνητο σε παγκόσμιο επίπεδο που διατίθεται με τρεις ηλεκτροκινητήρες σε έναν τύπο αμαξώματος - Υβριδικό, Plug-in και Ηλεκτρικό - καθιστώντας την φιλική προς το περιβάλλον κινητικότητα προσιτή σε όλους. Νωρίτερα, φέτος, η Hyundai επέκτεινε την εναλλακτική γκάμα των κινητήρων της με το ολοκαίνουργιο Kona Electric - το πρώτο παγκοσμίως πλήρως ηλεκτρικό subcompact SUV.

Ηγετική θέση στον τομέα των κυψελών καυσίμου

Το προοδευτικό πνεύμα της Hyundai αποτυπώνεται και από το γεγονός πως πάνω από το 70% των οχημάτων κυψελών καυσίμου στην Ευρώπη φέρουν την υπογραφή της νοτιοκορεατικής φίρμας.  Η δραστηριοποίηση στον εν λόγω τομέα εγκαινιάστηκε το 1998, ενώ το 2013 έδρεψε για πρώτη φορά τους καρπούς των κόπων της με το πρώτο παγκοσμίως όχημα αυτής της τεχνολογίας, ix35 Fuel Cell. Το 2018 ακολουθεί το λανσάρισμα του NEXO, ηλεκτρικού οχήματος 2ης γενιάς, που εισέρχεται σε παραγωγή και προσφέρει προηγμένη τεχνολογία με δυνατότητα αυτόνομης οδήγησης, έξυπνα προηγμένα συστήματα υποστήριξης του οδηγού και ισχυρότερη κινητήρια δύναμη στην κατηγορία. Τον Οκτώβριο του 2018, η Hyundai παρουσίασε ένα ακόμα ορόσημο για την ηγετική της θέση στην τεχνολογία κυψελών καυσίμου με το ηλεκτρικό φορτηγό κυψελών καυσίμου, το οποίο θα είναι διαθέσιμο το 2019.

Από τον Ιούνιο του 2018, μάλιστα, η Hyundai δεν είναι μόνη της στο εγχείρημα εισαγωγής της αυτοκινητοβιομηχανίας σ’ ένα πιο βιώσιμο μέλλον, αλλά μετά τη σύναψη πολυετούς συνεργασίας με την Audi AG, χαίρει την υποστήριξη ενός στρατηγικού «παίχτη». Η νεοσύστατη εταιρική σχέση θα αφορά ένα ευρύ φάσμα κατασκευαστικών στοιχείων και τεχνολογιών ηλεκτρικών οχημάτων κυψελών καυσίμου (FCEV).

Η νοτιοκορεατική φίρμα, τέλος, υπέγραψε μνημόνιο συνεργασίας με την Ελβετική εταιρεία υδρογόνου H2 Energy (H2E), με τους δύο εταίρους -από το 2019 και για μια πενταετία- θα παράσχουν 1.000 βαρέα ηλεκτρικά φορτηγά, καθώς και μια επαρκή αλυσίδα εφοδιασμού για το ανανεώσιμο υδρογόνο.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...