Το νέο σπορ κάθισμα για το Insignia GSi «παντρεύει» πλευρική στήριξη και άνεση

Στα χαρακτηριστικά του καθίσματος Opel Performance συμπεριλαμβάνεται εξαερισμός, θέρμανση, λειτουργία μασάζ και ρυθμιζόμενα πλαϊνά μαξιλάρια

  • -
  • -

Το καινούριο κάθισμα “Opel Performance” λανσάρει η γερμανική φίρμα στο πλαίσιο του στρατηγικού εγχειρήματος της εταιρίας για βελτίωση της οδηγικής εμπειρίας των πελατών της, μέσω εργονομικών και «φιλικών προς την πλάτη» καθισμάτων.

Πρόκειται για ένα κάθισμα ειδικά προσαρμοσμένο για το Insignia GSi, το οποίο φέρει την πιστοποίηση “AGR” (Aktion Gesunder Rücken) και προσφέρει πλευρική στήριξη, καθώς και μεγαλύτερη άνεση για ταξίδια μεγάλων αποστάσεων.

Αυτό επιτυγχάνεται μέσω ενσωματωμένου στην έδρα και την πλάτη εξαερισμού, λειτουργίας μασάζ και ρυθμιζόμενων πλαϊνών μαξιλαριών, ενώ στα χαρακτηριστικά αυτά προστίθεται η ψηλή πλάτη με ενσωματωμένο προσκέφαλο στο σπορ μέλος της οικογένειας Insignia. Το μήκος, το βάθος, η έδρα και η γωνία της πλάτης των καθισμάτων ρυθμίζονται ηλεκτρικά, ενώ, παράλληλα, δίνεται η δυνατότητα αποθήκευσης των ρυθμίσεων, μέσω ενός μπουτόν μνήμης. Στον αντίποδα, η ρύθμιση του βάθους του καθίσματος γίνεται χειροκίνητα.

Επιπλέον, η διαδρομή της ζώνης στο ύψος του ώμου είναι ιδιαίτερα ομαλή – κάτι που δεν είναι δεδομένο στα μπάκετ σπορ καθίσματα. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επιλέξουν ανάμεσα σε δύο premium δερμάτινους συνδυασμούς, ενώ ένα διακριτικό λογότυπο “GSi” κοσμεί την πλάτη.

Το πρώτο κάθισμα performance με εξαιρετικά σπορ εμφάνιση, αποκλειστικά από έναν κατασκευαστή

Το εν λόγω κάθισμα δεν αποτελεί προϊόν ενός εξειδικευμένου προμηθευτή, αλλά της ίδιας της γερμανικής φίρμας, η οποία αφουγκράστηκε τη φιλοσοφία της δεύτερης γενιάς του Insignia, δημιουργώντας ένα σπορ κάθισμα το οποίο κοσμείται από χαρακτηριστικά που προσδίδουν άνεση.

Επιπροσθέτως, από την Opel προέρχεται και η βασική δομή του καθίσματος performance, με τα κύρια ατσάλινα εξαρτήματα να φέρουν την υπογραφή του εργοστασίου του Kaiserslauttern.

Σημειωτέον, η παραγωγή του νέου μπάκετ καθίσματος επιτυγχάνει και σημαντικές μειώσεις βάρους. Ενώ το σπορ κάθισμα – χωρίς κάποιο από τα χαρακτηριστικά άνεσης που διατίθενται για το GSi – ζυγίζει 28 kg στο Corsa OPC, το νέο κάθισμα με όλες τις λειτουργίες του προσθέτει μόνον 26 kg στο Opel Insignia GSi.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...