Εσείς έχετε ξεχάσει ποτέ πού παρκάρατε;

Διαστάσεις… μάστιγας έχει λάβει η τάση να ξεχνάμε που σταθμεύσαμε το αυτοκίνητο, σύμφωνα με έρευνα της Nissan

  • -
  • -

Άγχος, στρες και απόσπαση προσοχής αποτελούν τ’ απότοκα του φρενήρους ρυθμού ζωής και εντοπίζονται σε κάθε πτυχή της καθημερινότητάς. Επί παραδείγματι, πόσες φορές έχετε ξεχάσει πού τοποθετήσατε ένα προσωπικό σας αντικείμενο, ως αποτέλεσμα της βιασύνης ώστε να είστε στην ώρα σας στη δουλειά;

Στις εν λόγω περιπτώσεις, αναδύεται ένα αίσθημα δυσφορίας, το οποίο διογκώνεται όταν το αντικείμενο που… διαγράφτηκε από τη μνήμη είναι ένα αυτοκίνητο. «Που πάρκαρα το αυτοκίνητό;». «Μήπως το κλέψανε;» είναι δύο εκ των αμέτρητων ερωτήσεων που προκύπτουν, ως απόρροια της ανησυχίας απώλειας ενός ιδιαίτερα κοστοβόρου περουσιακού στοιχείου.

Παρ’ όλα αυτά, έρευνα που διενεργήθηκε στο Ηνωμένο Βασίλειο από τη Nissan και στην οποία συμμετείχαν 2.000 οδηγοί καταδεικνύει πως δεν είστε μόνοι.

Η πλειονότητα των οδηγών έχει ταλανιστεί από… απώλεια μνήμης

Αυτό διότι, σύμφωνα με τ’ αποτελέσματα του εγχειρήματος συλλογής στοιχείων από την ιαπωνική φίρμα,  σχεδόν τα 2/3 των οδηγών του Ηνωμένου Βασιλείου έχει τύχει να ξεχάσουν  που πάρκαραν το αυτοκίνητό τους, ενώ το 1/3 πέφτει «θύμα»… λήθης, τουλάχιστον μία φορά τον μήνα. Επίσης, υπάρχουν και αυτοί (5%) που αγνοούν σε εβδομαδιαία βάση που άφησαν το όχημά τους.

35.000.000 ώρες αναζήτησης παρκαρισμένων οχημάτων

Όσον αφορά τη μέση ώρα αναζήτησης ενός επιβατικού αυτή ανέρχεται στα 10 λεπτά, χωρίς ν’ απουσιάζει και ένα πενιχρό 5%, το οποίο αγωνιά για τον εντοπισμό του για περισσότερο από μισή ώρα.

Εντύπωση, παράλληλα, προκαλεί το γεγονός, πως κάθε χρόνο, σπαταλούνται συνολικά τουλάχιστον 35 εκατομμύρια ώρες, ένα νούμερο που συγκροτείται αποκλειστικά από εκείνους που αγνοούν το σημείο στάθμευσης του οχήματος ανά τακτά χρονικά διαστήματα (μία φορά το μήνα η περισσότερα) - ήτοι εξαιρουμένων εκείνων που σπάνια ξεχνάνε.

Πιο επιρρεπείς οι γυναίκες, αλλά και πιο αποτελεσματικές

Συγκρίνοντας τη…μνημονική ικανότητα των δύο φύλων στο παρκάρισμα,  οι γυναίκες προβάλλουν πιο επιρρεπείς στο να ξεχάσουν (το 72% αυτών κάποια στιγμή ξεχνάει), απ’ ό,τι οι άντρες (58%). Βέβαια, ενώ για τους τελευταίους απαιτούνται 11,9 λεπτά μ.ο προκειμένου να εντοπίσουν το αυτοκίνητο, οι γυναίκες για να κάτσουν το τιμόνι του χρειάζονται μόλις 8,8 λεπτά.

Τέλος, στην κορυφή των δημοφιλέστερων μερών αδυναμίας εντοπισμού του οχήματος, βρίσκονται τα πολυκαταστήματα, με την πεντάδα να συμπληρώνουν εμπορικά κέντρα, σούπερ μάρκετ, αεροδρόμια και διάφοροι δρόμοι.

Σημειωτέον, πως σύντομα αναμένεται να απαλλαχτούμε από τα διαλείμματα μνήμης, με φόντο το σημείο που αφήσαμε το αυτοκίνητο. Γι’ αυτό φροντίζουν κάποιες εφαρμογές παρκαρίσματος που διαθέτουν τα σύγχρονα smartphones και οι οποίες θα εξοβελίζουν κάθε ανασφάλεια, αναφορικά με το ακριβές σημείο στάθμευσης.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...