Το Patrol γιορτάζει 35 χρόνια, ως το πρώτο Nissan που έφερε «ευρωπαϊκή υπογραφή»

Το 1988 το Patrol βρέθηκε στο απόγειο της δόξας του, καθώς ένα στα δύο SUV που πωλήθηκαν στην Ισπανία ήταν Patrol

  • -
  • -

Έτος εορτασμού συνιστά το 2018 για τη Nissan Europe, καθώς ολοκληρώνεται ένας κύκλος 35 χρόνων από την δημιουργία του πρώτου οχήματος επί ευρωπαϊκού εδάφους.

Ο λόγος για το Patrol που έφερε «ευρωπαϊκή υπογραφή» για πρώτη φορά το 1983 στο εργοστάσιο της Zona Franca της Βαρκελώνης, το πρώτο εργοστάσιο της εταιρείας στη Γηραιά Ήπειρο. Κατά τα επόμενα 18 χρόνια και μέχρι το 2001, 196.000 οχήματα αυτού του εμβληματικού μοντέλου, έμελε να βγουν από τη γραμμή παραγωγής.

Μάλιστα το 1988, το Patrol γνώρισε αξιοσημείωτη επιτυχία, η οποία αποτυπώνεται στο γεγονός πως ένα στα δύο SUV που πωλήθηκαν στην Ισπανία ήταν Patrol, ενώ το μερίδιο αγοράς του μοντέλου στην Ισπανία, ανερχόταν στο 52%. Παράσημο για Patrol, επίσης, αποτελεί και η συμμετοχή του στο ράλι του Paris- Dakar, το 1987, με το μοντέλο Nissan Patrol Fanta Limon.

Χάρη στο Patrol, μάλιστα, άνοιξε ο δρόμος για την κατασκευή περισσότερων SUVs και pickups στο εργοστάσιο της Zona Franca, κάτι που συνεχίστηκε το 1993 με το Nissan Terrano II. Μέχρι τον Μάιο του 2005 είχαν παραχθεί 375.000 οχήματα του εν λόγω μοντέλου, δίνοντας τη “σκυτάλη” στo Pathfinder και στην πρώτη έκδοση τoυ Navara pickup.

Το Patrol διατίθεται στην Ευρώπη και σε ολόκληρο τον υπόλοιπο κόσμο, αλλά και  σε χώρες όπως η Αγκόλα, η Αργεντινή, η Νέα Καληδονία, η Τανζανία και η Ουρουγουάη.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...