O «Καθηγητής» της Alfa Romeo

Σε συνεργασία με την Alfa Romeo, ο de Adamich μεταδίδει τις αξίες της οδικής ασφάλειας, χωρίς, ωστόσο να καθιστά την οδηγική εμπειρία μονότονη

  • -
  • -

Ο Andrea de Adamich κατέχει ξεχωριστό κεφάλαιο στην ιστορία του μηχανοκίνητου αθλητισμού, έχοντας κατακτήσει το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Τουρισμού (1966) με μία Alfa Romeo 1600 GTA, ενώ παράλληλα προσμετρά 34 εκκινήσεις σε αγώνες F1.

Πέρα από σπουδαίος οδηγός, ωστόσο, το όνομά του συνδέθηκε άρρηκτα τόσο με την Alfa Romeo όσο και με την οδική ασφάλεια, μέσω του Κέντρου Ασφαλούς Οδήγησης (Cantro Internationale Guida Sicura) κοντά στην πόλη της Πάρμα, το οποίο δημιούργησε από κοινού με τη μάρκα του Μιλάνου, με βάση την πίστα του Varano.

Μεριμνώντας για την ασφάλεια των καθημερινών οδηγών και αφού αξιοποίησε τα διαθέσιμα μοντέλα της Alfa Romeo, προήγαγε τις αξίες της συνετής οδήγησης, μ’ έναν αποτελεσματικό, αλλά και διασκεδαστικό για τους συμμετέχοντες τρόπο. Για τις ανάγκες της οδικής προστασίας, o 77χρονος, σήμερα, πρώην οδηγός σε συνεργασία με την Alfa Romeo, σε πρώτο στάδιο, επιστράτευσαν τις 75 και 164, σε μεταγενέστερο τις 147 και 156, ενώ σήμερα αξιοποιούν τις Giulietta, Giulia, Stelvio. Από τη λίστα των μοντέλων που πέρασαν από τη σχολή δεν θα μπορούσαν να απουσιάζουν και εξωτικές κατασκευές όπως η SZ, η 8C Competizione, αλλά και εκδόσεις με το διακριτικό Quadrifoglio. Το Κέντρο Ασφαλούς Οδήγησης γνωρίζει τεράστια απήχηση, εκπαιδεύοντας κάθε χρόνο πάνω από 3.500 οδηγούς.

Απότοκο της δημιουργικής κοινοπραξίας μεταξύ του de Adamich και της Alfa Romeo είναι και η συνεργασία στο πλαίσιο της Accademia di Guida Alfa Romeo, όπου η τεχνολογική υπεροχή της πλατφόρμας Giorgio των Giulia και Stelvio μεταφράζεται, με τη βοήθεια των εκπαιδευτών της σχολής, σε ασφάλεια, ταχύτητα  και οδηγική απόλαυση.

Χαρακτηριστικό, μάλιστα, είναι το γεγονός πως συστήματα όπως η Alfa Link, το σύστημα τετρακίνησης Q4, το αποκλειστικό ηλεκτρομηχανικό σύστημα πέδησης IBS, αλλά και το Alfa CDC, ένα από τα πιο προηγμένα συστήματα ολοκληρωμένης διαχείρισης, αναδεικνύονται μέσα από τις οδηγίες των εκπαιδευτών της σχολής του de Adamich, έτσι ώστε ο οδηγός να εκμεταλλευτεί στο έπακρο τις δυνατότητες τους.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...