Νέα εγκατάσταση δοκιμών με τεστ επιτάχυνσης από τη Ford (video)

Η εγκατάσταση θα συμβάλλει στη βελτιστοποίηση της ασφάλειας όλων των οχημάτων Ford που εξελίσσονται στην Ευρώπη

  • -
  • -

Το νέο Focus είναι το πρώτο μοντέλο της Ford που έχει βελτιστοποιηθεί με τη βοήθεια μιας νέας εγκατάστασης δοκιμών πρόσκρουσης με το λεγόμενο τεστ επιτάχυνσης (sled test) στο Τεχνικό Κέντρο της εταιρίας στο Merkenich.

Η εγκατάσταση, που αντιπροσωπεύει μία επένδυση ύψους 15,5 εκατομμυρίων ευρώ ολοκληρώθηκε στις αρχές του 2018, και επιτρέπει στους μηχανικούς της Ford να βελτιώνουν την απόδοση των συστημάτων συγκράτησης του οχήματος με μεγαλύτερη ακρίβεια και ευελιξία – βελτιώνοντας την ασφάλεια για τους επιβάτες.

Μέχρι τέσσερις δοκιμές πρόσκρουσης την ημέρα μπορούν να διεξάγονται στη νέα εγκατάσταση, που χρησιμοποιεί ένα υδραυλικό σύστημα προώθησης για να επιταχύνει το αμάξωμα με δύναμη ώθησης που αντιστοιχεί σε 250 τόνους, προσομοιώνοντας φορτία 80G όπως παράγονται σε πραγματικές συνθήκες σύγκρουσης.

Κάμερες που καταγράφουν μέχρι 1.000 καρέ το δευτερόλεπτο επιτρέπουν στους μηχανικούς να παρατηρούν προσεκτικά τον συγχρονισμό του αερόσακου και των συστημάτων συγκράτησης των καθισμάτων. Η τελευταία γενιά ανδρείκελων δοκιμών παρέχουν δεδομένα από 70 εξαιρετικά ευαίσθητους αισθητήρες σε βασικές ανατομικές θέσεις, ανάμεσα στους οποίους 15 επιταχυνσιόμετρα μόνο στο κεφάλι.

Όσον αφορά τις προηγμένες τεχνολογίες υποστήριξης οδηγού και τις μηχανολογικές καινοτομίες που εντοπίζονται στο νέο Ford Focus, τα 5 αστέρια που απέσπασε για την ασφάλειά του από τον ανεξάρτητο οργανισμό δοκιμών Euro NCAP αποδεικνύουν την εξαιρετική δουλειά των μηχανικών της φίρμας.

Στη μετρίαση των συνεπειών ενός ατυχήματος συμβάλλει η πλουσιότερη, συγκριτικά με οποιοδήποτε άλλο μοντέλο Ford, γκάμα υποστήριξης οδηγού που περιλαμβάνει τρία ραντάρ, δύο κάμερες και 12 αισθητήρες, ενώ επιπλέον προστασία προσφέρει ένας κλώβος ασφάλειας από ατσάλια υπερυψηλής αντοχής.



Έμφαση στη συγκέντρωση των οδηγών στο δρόμο

Ειδικότερα, καθοριστικό ρόλο στην αποφυγή των ατυχημάτων διαδραματίζει και η απρόσκοπτη συγκέντρωση των οδηγών στο δρόμο και για το λόγο αυτό η Ford την ενισχύει μέσω:

Adaptive Cruise Control με Stop & Go, Speed Sign Recognition και Lane-Centring για άνετη οδήγηση σε συνθήκες πυκνής κυκλοφορίας.

Adaptive Front Lighting System της Ford με νέα Predictive curve light και Sign-based light βασισμένα σε κάμερα που προσαρμόζουν εκ των προτέρων τα σχέδια φωτισμού των προβολέων για βελτιωμένη ορατότητα στο σκοτάδι, παρακολουθώντας στροφές στο δρόμο και πινακίδες για πρώτη φορά στη βιομηχανία.

Η πρώτη οθόνη Head-up display της Ford που προσφέρεται στην Ευρώπη που βοηθά τους οδηγούς να έχουν το βλέμμα στραμμένο στο δρόμο, προβάλλοντας χρήσιμες πληροφορίες στο οπτικό τους πεδίο.

 

Με το βλέμμα στραμμένο σε πεζούς και επιβάτες

Βέβαια, η Ford μεριμνά και για τους πεζούς και αυτό το επιτυγχάνει μέσω του Pre-Collision Assist με Pedestrian και Cyclist Detection(ανίχνευση πεζού & δικυκλιστή). Σε περίπτωση, δηλαδή, που ένας πεζός βρίσκεται στην πορεία του αυτοκινήτου και ο οδηγός δεν αντιδρά στις προειδοποιήσεις, τότε το σύστημα αυτόματα εφαρμόζει πίεση πέδησης.

Σημαντικη η παρουσία και του Blind Spot Information System με Cross Traffic Alert , που επίσης προβαίνει σε πίεση πέδησης, όταν ο εξερχόμενος με όπισθεν οδηγός δεν αντιδρά στις προειδοποιήσεις.

Στο επίκεντρο της μέριμνας της αμερικανική αυτοβιομηχανίας βρίσκονται όλοι οι επιβάτες, καθώς το Post Collision Braking, εκμηδενίζει τις επιπτώσεις μιας δευτερεύουσας σύγκρουσης, όταν ανιχνευτεί περιστατικό μιας αρχικής. Δέουσα σημασία έχει δοθεί και στους αερόσακους του οδηγού και του συνοδηγού (εμπρός / πίσω πλευρικοί προστασίας κεφαλής, τύπου κουρτίνας, ενώ σε περίπτωση σοβαρού ατυχήματος, το ενσωματωμένο μόντεμ FordPass καλεί αυτόματα τις υπηρεσίες επείγουσας ανάγκης.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...