Η μάρκα που πάει σε έκθεση αυτοκινήτου χωρίς ούτε ένα αυτοκίνητο!

Στο περίπτερό της στο σαλόνι του Λος Άντζελες δεν θα υπάρχει κανένα όχημα

  • -
  • -

Οι μεγάλες εκθέσεις αυτοκινήτου ανά την υφήλιο κατακλύζονται από πλήθος επισκεπτών, που αγωνιούν για κάθε νέο μοντέλο που κρύβεται κάτω από το κάλυμμα που το σκεπάζει. Όσοι όμως βρεθούν στο περίπτερο της Volvo στη φετινή έκθεση Automobility του Λος Άντζελες (26-29 Νοεμβρίου) θα βιώσουν κάτι εντελώς διαφορετικό.

Και αυτό διότι η σουηδική μάρκα δεν θα παρουσιάσει ούτε ένα αυτοκίνητο, αλλά, αντιθέτως, θα προβάλλει το όραμά της, επανακαθορίζοντας τα όσα μπορεί προσφέρει ένα αυτοκίνητο. Όσοι λοιπόν επισκεφθούν το περίπτερο της Volvo, θα δουν μία επιγραφή με τη φράση“Αυτό δεν είναι ένα αυτοκίνητο” (‘This Is Not A Car’).

Η Volvo αντιλαμβάνεται τις ραγδαίες εξελίξεις που διαδραματίζονται στο χώρο της αυτοκίνησης, εστιάζει στις προσδοκίες των οδηγών και καθορίζει ανάλογα τα προϊόντα και τις υπηρεσίες της.

«Οι διοργανωτές της έκθεσης Automobility LA αναγνώρισαν την αναστάτωση που επικρατεί στη βιομηχανία μας», ανέφερε χαρακτηριστικά o υπεύθυνος για την προϊοντική στρατηγική της Volvo, Marten Levenstam. «Θέλουμε να δείξουμε πως διαθέτουμε την τεχνογνωσία και επιθυμούμε να ξεκινήσουμε μία συζήτηση, σχετικά με το μέλλον της αυτοκίνησης. Επομένως, αντί να φέρουμε στην έκθεση ένα πρωτότυπο αυτοκίνητο, θα μιλήσουμε για την έννοια του αυτοκινήτου. Φέτος, δεν θα κερδίσουμε το βραβείο “Αυτοκίνητο της έκθεσης”, αλλά το έχουμε αποδεχθεί. Επειδή, αυτή δεν είναι μία έκθεση αυτοκινήτου».

ΔΟΚΙΜΑΖΟΥΜΕ ΤΟ ΝΕΟ VOLVO XC40

Εις επίρρωσιν της παραπάνω δήλωσης, η Volvo θα πραγματοποιήσει μία πληθώρα διαδραστικών παρουσιάσεων, με φόντο κάποιες υπηρεσίες συνδεσιμότητας. Χαρακτηριστικά παραδείγματα οι παραδόσεις προϊόντων μέσα στο αυτοκίνητο, το car sharing, το όραμα της εταιρίας για την αυτόνομη οδήγηση, όπως απεικονίζεται στο πρωτότυπο Volvo 360c, και η πρόσβαση στην υπηρεσία service “Care by Volvo”.

«Η βιομηχανία μας αλλάζει. Αντί να περιοριζόμαστε στην κατασκευή και πώληση των αυτοκινήτων, θα παρέχουμε, στην πράξη, στους καταναλωτές μας, την ελευθερία να κινηθούν αποδοτικά και με ασφάλεια. Προσφέρουμε στους πελάτες μας πρόσβαση σε αυτοκίνητο, όπου συμπεριλαμβάνονται νέες ελκυστικές υπηρεσίες, ανεξαρτήτως τόπου και χρόνου», επεσήμανε ο Διευθύνων Σύμβουλος της εταιρείας, Hakan Samuelsson.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...