2ο Connected Cars Conference: Νέες τάσεις και προοπτικές στην αυτοκίνηση

Πάνω από 200 στελέχη συμμετείχαν στην εκδήλωση, στην οποία ήταν χορηγός επικοινωνίας το GOCAR

  • -
  • -
Το 2ο Connected Cars Conference ολοκληρώθηκε με μεγάλη επιτυχία! Πάνω από 200 υψηλόβαθμα στελέχη από την Ελλάδα και το εξωτερικό συμμετείχαν στο φετινό συνέδριο, όπου παρουσιάστηκαν οι τάσεις και οι προοπτικές των Connected Cars και αναδείχθηκαν επίκαιρα θέματα και όλες οι επερχόμενες εξελίξεις στο διεθνές περιβάλλον και στην Ελλάδα για τους κλάδους αυτοκινήτων, αυτοκινητοδρόμων, τηλεπικοινωνιών και ασφαλίσεων.  Τη διοργάνωση ανέλαβε το Plant της Boussias Communications και ο μεγάλος χορηγός στο ξεχωριστό συνέδριο ήταν η HERTZ. Το GOCAR ήταν χορηγός επικοινωνίας και μάλιστα ο Διευθυντής Σύνταξης, Γιάννης Λημναίος, συντόνισε το τρίτο πάνελ συζήτησης με θέμα «Ελληνικές επιχειρήσεις και connected cars, ευκαιρίες και προοπτικές».


Οι συζητήσεις στη διάρκεια της ημέρας εστιάστηκαν σε θέματα αιχμής και έρευνας για την ικανότητα του αυτοκινήτου να προσφέρει: i) Συνδεσιμότητα, που αφορά στη διαδραστικότητα του οχήματος με το δρόμο  και το ρόλο των υποδομών, της τεχνολογίας στο αυτοκίνητο και στις μεταφορές με βάση και το 5G Vision, τη χαρτογράφηση τεχνολογιών για ασφαλείς και έξυπνες μεταφορές κ.ά., ii) Αστική Βιωσιμότητα, που αφορά στις υποδομές της «έξυπνης» πόλης, στην Ηλεκτροκίνηση και στο ρόλο που διαδραματίζει η συνδεσιμότητα κ.ά. και iii) Δημόσια Υγεία - Τι νέο έρχεται από τον κλάδο των Ασφαλειών, κ.ά.  


Σημαντική ήταν η τοποθέτηση του κ.Δημήτρη Πάτσιου, Γενικό Διευθυντή Συνδέσμου Εισαγωγέων Αντιπροσώπων Αυτοκινήτων και Δικύκλων, ο οποίος ανέφερε ότι η αυτοκίνηση θα κινηθεί στην ηλεκτροκίνηση άμεσα, ωστόσο αν θέλουμε υποδομές το 2025 θα πρέπει οι εργασίες να ξεκινήσουν σήμερα. Ακόμα, πρόσθεσε ότι η Ελλάδα γίνεται το «νεκροταφείο» της Ευρώπης, μιας και η τελευταία ξεφορτώνεται τα ρυπογόνα αυτοκίνητα. Επίσης, ενδιαφέρον είχαν το Keynote του Viktor Irle, Co-founder and Market Analyst at EV-volumes, ο οποίος μετέφερε στο κοινό όλα τα δεδομένα σχετικά με την παγκόσμια τάση των plug-in οχημάτων καθώς επίσης και τις προοπτικές που θα υπάρξουν για αυτά στο άμεσο μέλλον μέσα στην ΕΕ. Ακόμα, ο Erik Lorentzen, Ηead of Analysis and Consultancy, Norwegian EV Association, ο οποίος ανέλυσε το μοντέλο κινήτρων που πρέπει να δώσει η πολιτεία για την αύξηση της ηλεκτροκίνησης.
ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...