Αυτή είναι μια χαλαρή βόλτα στο Pikes Peak με McLaren (video)

Μια πραγματικά αγχολυτική ενέργεια

  • -
  • -

H McLaren P1 LM είναι ένα από τα γρηγορότερα αυτοκίνητα στον χώρο, κάτι που απέδειξε άξια τον Μάιο του 2017 στο Nurburgring. Ειδικά αν υπάρχει ανάμειξη από τη Lanzante, η οποία ειδικεύεται επίσημα στην αναβάθμιση των βρετανικών υπεραυτοκινήτων.

Μία από τις έξι κορυφαίες εκδόσεις της McLaren P1 «προσγειώθηκε» σε μια από τις δυσκολότερες αναβάσεις, στο Pikes Peak. Στο βίντεο παρακολουθούμε την ανάβαση του σπορ μοντέλου, που έλαβε χώρα τον Σεπτέμβριο. Φυσικά δεν υπήρχε μεγάλη πίεση από τον οδηγό, αλλά αξίζει να παρακολουθείς ένα ισχυρό μοντέλο να «ουρλιάζει» επάνω στο βουνό.

Η McLaren P1 LM βασίζεται στην –αμιγώς- αγωνιστική έκδοση GTR και η Lanzante πήρε το πράσινο φως για την κατασκευή έξι P1 LM, προς τιμή της θρυλικής F1 LM. Σε σύγκριση με την GTR, η LM φέρει αρκετά νέα αεροδυναμικά βοηθήματα αυξάνοντας την κάθετη δύναμη, που περιλαμβάνει μεταξύ άλλων και τη μεγάλη αεροτομή στο πίσω μέρος. Παράλληλα, η Lanzante τοποθέτησε ένα νέο σύστημα εξαγωγής και αναβάθμισαν το σύστημα ψύξης (intercooler). H P1 LM είναι κατά 60 κιλά ελαφρύτερη από τη GTR με αποτέλεσμα να έχει καλύτερες επιδόσεις.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...