Ποια μάρκα Made in Japan είναι πρώτη στην Ευρώπη;

Το μερίδιο των ιαπωνικών αυτοκινήτων στη Γηραιά Ήπειρο αναμένεται να αυξηθεί λόγω της κατάργησης των δασμών

  • -
  • -

Η Ιαπωνία είναι η τρίτη χώρα σε πωλήσεις αλλά και παραγωγή αυτοκινήτων παγκοσμίως, πίσω μόνο από Κίνα και ΗΠΑ. Εξάγει αυτοκίνητα σε όλο τον κόσμο, έχοντας ως δυνατά όπλα την αξιοπιστία και την τεχνολογία. Όσον αφορά όμως τις εισαγωγές, η αγορά της χαρακτηρίζεται από προστατευτισμό.

Πρόσφατα, Ιαπωνία και Ευρωπαϊκή Ένωση συμφώνησαν για κατάργηση δασμών σε εισαγόμενα προϊόντα από την μία πλευρά στην άλλη. Ανάμεσά τους είναι και τα αυτοκίνητα Made in Japan που έρχονται στην Ευρώπη και μέχρι σήμερα επιβαρύνονται με δασμούς 10%.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: ΠΟΤΕ ΘΑ ΜΕΙΩΘΟΥΝ ΟΙ ΤΙΜΕΣ ΤΩΝ ΙΑΠΩΝΙΚΩΝ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΩΝ;

Σύμφωνα με την ανάλυση της εταιρείας JATO Dynamics, το πρώτο εξάμηνο του 2018, 147.400 αυτοκίνητα που κατασκευάστηκαν στην Ευρωπαϊκή Ένωση πωλήθηκαν στην Ιαπωνία, ενώ 355.000 αυτοκίνητα ακολούθησαν την αντίθετη διαδρομή. Τα ευρωπαϊκά αυτοκίνητα που φθάνουν στην Ιαπωνία είναι συνήθως premium, ενώ τα ιαπωνικά που εξάγονται στην Ευρώπη ανήκουν στην mainstream κατηγορία.

Ποια μάρκα πουλάει τα περισσότερα «made in Japan» αυτοκίνητα στην Ευρώπη; Πριν δούμε τη σχετική λίστα (με το μερίδιο κάθε μάρκας) θα πρέπει να σκεφθούμε ότι αρκετές – όπως η Toyota, η Nissan και η Honda – διαθέτουν εργοστάσια στην Ευρώπη.

*Fiat/Abarth και Peugeot/Citroen έχουν μοντέλα που κατασκευάζονται στην Ιαπωνία και στη συνέχεια εισάγονται στην Ευρώπη.

1. Mazda                              26,9%

2. Toyota                              15,8%

3. Suzuki                              14,2%

4. Mitsubishi                        12,7%

5. Nissan                              8,6%

6. Lexus                               7,1%

7. Subaru                             6,7%

8. Honda                              6,0%

9. Fiat/Abarth                      1,3%

10. Citroen/Peugeot            0,5%

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...