Σφοδρή επίθεση της Toyota κατά του Donald Trump

«Δεν αποτελούμε καμία εθνική απειλή», δηλώνει κατηγορηματικά η ιαπωνική μάρκα

  • -
  • -

Στην αντεπίθεση περνάει η Toyota, μετά τις δηλώσεις του Αμερικανού Προέδρου, Donald Trump πως τα εισαγόμενα αυτοκίνητα συνιστούν απειλή για την εθνική ασφάλεια των ΗΠΑ.

Οι διοικούντες της ιαπωνικής μάρκας μεταφράσανε τους ισχυρισμούς του Trump περί ανάγκης υπεράσπισης των εθνικών συμφερόντων ενάντια στα ξένα αυτοκίνητα και ανταλλακτικά ως «μήνυμα ότι οι επενδύσεις μας δεν είναι ευπρόσδεκτες και πως η συνεισφορά των εργαζομένων μας στην Αμερική δεν χαίρουν εκτίμησης».

Επιπροσθέτως, στην ανακοίνωσή της, η Toyota τονίζει πως διατηρεί 10 εργοστάσια παραγωγής στις ΗΠΑ, γύρω στις 1.500 αντιπροσωπείες, μια εκτενή αλυσίδα εφοδιασμού, ενώ συμβάλλει στην απασχόληση 450.000 εργαζομένων.

Η υιοθέτηση μιας επιθετικής στάσης από την ιαπωνική φίρμα πηγάζει και από το γεγονός πως οι ισχυρισμοί του Donald Trump πραγματοποιήθηκαν μόλις λίγες εβδομάδες αφότου γνωστοποίησε τις προθέσεις της για επενδύσεις ύψους 13 δισεκατομμυρίων δολαρίων επί αμερικανικού εδάφους.

«Οι περισσότεροι Αμερικανοί διατηρούν μια “ιστορία” με την Toyota και είμαστε πολύ περήφανοι από το γεγονός πως περισσότερα από 36 εκ. οχήματα Toyota και Lexus κυκλοφορούν στους δρόμους των ΗΠΑ. Οι επιχειρήσεις μας, όπως και οι υπάλληλοί μας συνεισφέρουν σημαντικά στον αμερικανικό τρόπο ζωής, την οικονομία ΗΠΑ και, ως εκ τούτου, δεν συνιστούν καμία εθνική απειλή», αναφέρεται χαρακτηριστικά στην ανακοίνωση.

Πριν λίγες μέρες, ο Trump είχε ανακοινώσει εξάμηνη αναβολή των δασμών στις εισαγωγές αυτοκινήτων και ανταλλακτικών, με φόντο την εγκαινίαση νέου κύκλου συζητήσεων με την ΕΕ, την Ιαπωνία και άλλες χώρες που εξάγουν μεγάλες ποσότητες οχημάτων.

Από τη μεριά της, η ιαπωνική μάρκα, ναι μεν διατηρεί ελπίδες πως οι συζητήσεις με τον Αμερικανό Πρόεδρο θα ευδοκιμήσουν, προειδοποιεί δε πως οι φραγμοί στις εισαγωγές θα οδηγήσει στην οικονομική επιβάρυνση των Αμερικανών πολιτών.

 

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...