Το ηχοσύστημα του Golf από το 1974 έως σήμερα

Πόσο άλλαξες, πόσο άλλαξα

  • -
  • -
  • ΠΡΟΣΦΑΤΑ
  • ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Από το ραδιόφωνο με τη βελόνα στην κασέτα και από το CD στο MP3. Το ηχοσύστημα εξελίχθηκε παράλληλα με τα αυτοκίνητα όλες τις προηγούμενες δεκαετίες. Η Volkswagen μας θυμίζει πώς άκουγαν μουσική ή ενημερωτικές εκπομπές μέσα σε ένα Golf από το 1974 μέχρι να μπουν στη ζωή μας τα συστήματα πολυμέσων.

1974 – Radio ‘Braunschweig’

Στην πρώτη γενιά του Golf, ο ένας περιστροφικός διακόπτης άνοιγε το ραδιόφωνο και ρύθμισε την ένταση του ήχου. Ο άλλος στα δεξιά επέλεγε τους σταθμούς. Τα τρία κουμπιά άλλαζαν από AM σε FM.

1983 – Radio ‘gamma’

Στη δεύτερη γενιά έγινε το πέρασμα στην ψηφιακή εποχή, έστω σε πρώιμο στάδιο. Πάνω από την οθόνη υπήρχε η υποδοχή για την κασέτα.

1991 – Radio ‘alpha’

Και στην 3η γενιά του Golf υπήρχε μικρό περιστροφικό κουμπί για την ενεργοποίηση του ραδιοφώνου. Για πρώτη φορά μεταδίδονταν αυτόματα ενημερωτικά μηνύματα για την κίνηση στους δρόμους.

1997 – Radio ‘gamma’

Το ηχοσύστημα στο Golf 4ης γενιάς συνδυαζόταν για πρώτη φορά με CD changer. Η οθόνη πληροφοριών μεγάλωσε σε διαστάσεις.

2003 – ‘RCD 300’

Το Golf 5ης γενιάς είπε «αντίο» στην κασέτα, ενώ προστέθηκε η σύνδεση με κινητό τηλέφωνο αλλά και με MP3.

2008 – ‘RNS 510’

Μεγαλεία. Οθόνη αφής με χάρτες πλοήγησης, DVD και σκληρός δίσκος 30 GB.  

2014 – Discover Pro

Στο Golf έβδομης γενιάς κάνει την εμφάνισή του το 2014 το Discover Pro με οθόνη αφής 8 ιντσών, MP3 DVD drive, 32 GB SSD και φωνητικό έλεγχο.
2020 - Innovision Cockpit
Το Golf όγδοης γενιάς κάνει ένα εντυπωσιακό άλμα στον τομέα της ενημέρωσης και ψυχαγωγίας. Πέρα από τις κλασσικές λειτουργίες, μέσω της οθόνης αφής (στην κορυφαία έκδοση Discover Pro 10 ιντσών) πέρα π.χ. από το σύστημα πλοήγησης μπορείς να ελέγχεις και τον κλιματισμό, λέγοντας απλά "ζεσταίνομαι" ή "κρυώνω"!

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...