Στην παραγωγή η ηλεκτρική Jaguar E-Type!

To roadster θα μεταμορφωθεί με ηλεκτρικό μοτέρ και μπαταρίες ιόντων λιθίου

  • -
  • -

Η θετική αντίδραση του κοινού στο πρωτότυπο E-Type Zero οδήγησε την Jaguar στην απόφαση να φέρει στη γραμμή της παραγωγής την ηλεκτρική εκδοχή του θρυλικού roadster. Η βρετανική μάρκα θα κάνει ηλεκτρικές αρκετές E-Type που έχει στην κατοχή της και θα τις πουλήσει στη συνέχεια, ενώ παρέχει την ίδια δυνατότητα και σε αυτοκίνητα που βρίσκονται στα χέρια ιδιωτών.

Τα πλήρη τεχνικά χαρακτηριστικά και το κόστος της τροποποίησης δεν είναι ακόμη γνωστά, ενώ οι πρώτες παραδόσεις αναμένεται να γίνουν το καλοκαίρι του 2020. Οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να επικοινωνήσουν με την Jaguar Classic: zero@jaguarlandrover.com / +44 (0) 203 601 1255 / www.jaguar.com/classic

ΔΕΙΤΕ ΤΟΝ ΠΡΙΓΚΙΠΑ HARRY ΚΑΙ ΤΗΝ MEGHAN ΝΑ ΟΔΗΓΟΥΝ ΤΗΝ ΗΛΕΚΤΡΙΚΗ JAGUAR

Στο πανέμορφο roadster που μάγεψε με την εμφάνισή του ακόμη και τον Enzo Ferrari αντικαταστάθηκε ο εξακύλινδρος κινητήρας από ηλεκτρικό μοτέρ ισχύος 300 ίππων και μπαταρίες ιόντων λιθίου 40 kWh. Όσον αφορά την τοποθέτηση, οι μπαταρίες πήραν τη θέση του κινητήρα και ο ηλεκτροκινητήρας αυτή του κιβωτίου.

Όντας 46 kg ελαφρύτερη από την αυθεντική και με την άμεση ροπή που χαρίζει το ηλεκτρικό μοτέρ, η E-Type χρειάζεται μόλις 5,5 sec για να επιταχύνει από στάση στα 100 km/h (σχεδόν 1 sec πιο γρήγορη). Η κατανομή βάρους όπως και η οδική συμπεριφορά δεν άλλαξε, οπότε το ηλεκτρικό roadster διατήρησε την αίσθηση του αυθεντικού μοντέλου. Οι αλλαγές συνεχίζονται στα φώτα LED αλλά και το ψηφιακό ταμπλό.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...