Με ηλεκτρική Jaguar του '68 ο Harry και η Meghan (vid)

Η ιστορία του αυτοκινήτου που χρησιμοποίησαν οι νεόνυμφοι για να πάνε στο… γλέντι

  • -
  • -
Με ηλεκτρική Jaguar του 68 ο Harry και η Meghan (vid)

Ο αντισυμβατικός γάμος του Πρίγκιπα Harry και της Meghan Markle περιλάμβανε και ένα prive party για λίγους φίλους του ζεύγους. Για να μεταβούν από το Windsor Castle στο Frogmore House οι νεόνυμφοι χρησιμοποίησαν μία γαλάζια Jaguar E-Type του 1968, η οποία όμως έχει κάτι το ιδιαίτερο: είναι ηλεκτρική! Το διθέσιο αυτοκίνητο έφερε μάλιστα και πινακίδα που αναγράφει την ημερομηνία του γάμου: E190518.

Την ηλεκτρική E-Type Zero δημιούργησαν οι μηχανικοί της Jaguar. Στο πανέμορφο roadster που μάγεψε με την εμφάνισή του ακόμη και τον Enzo Ferrari αντικαταστάθηκε ο εξακύλινδρος κινητήρας από ηλεκτρικό μοτέρ ισχύος 300 ίππων και μπαταρίες ιόντων λιθίου. Όσον αφορά την τοποθέτηση, οι μπαταρίες πήραν τη θέση του κινητήρα και ο ηλεκτροκινητήρας αυτή του κιβωτίου.

ΔΕΙΤΕ ΣΕ VIDEO ΠΩΣ Η ΣΥΜΒΑΤΙΚΗ JAGUAR ΕΓΙΝΕ ΗΛΕΚΤΡΙΚΗ

Όντας 46 kg ελαφρύτερη από την αυθεντική και με την άμεση ροπή που χαρίζει το ηλεκτρικό μοτέρ, η E-Type χρειάζεται μόλις 5,5 sec για να επιταχύνει από στάση στα 100 km/h (σχεδόν 1 sec πιο γρήγορη). Η κατανομή βάρους όπως και η οδική συμπεριφορά δεν άλλαξε, οπότε το ηλεκτρικό roadster διατήρησε την αίσθηση του αυθεντικού μοντέλου. Οι αλλαγές συνεχίζονται στα φώτα LED αλλά και το ψηφιακό ταμπλό.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...