Στάθμευση μέσω κινητού στην Αθήνα!

Σε ισχύ η mobile εφαρμογή myAthensPass

  • -
  • -

Σε κεντρικό σημείο της πόλης ο Δήμαρχος Αθηναίων παρουσίασε στα μέσα ενημέρωσης τη νέα ηλεκτρονική εφαρμογή για την ελεγχόμενη στάθμευση στην πρωτεύουσα. Σύμφωνα με το Γιώργο Καμίνη, το myAthensPass είναι ο εύκολος και γρήγορος τρόπος για την πληρωμή στάθμευσης στους δρόμους της Αθήνας.

Οι κάτοικοι καθώς και οι επισκέπτες της πόλης θα μπορούν να σταθμεύουν το αυτοκίνητό τους σε κάποια από τις νόμιμες θέσεις και στη συνέχεια να δηλώνουν μέσω της εφαρμογής το ακριβές σημείο, την πινακίδα του οχήματος και τον επιθυμητό χρόνο στάθμευσης.

Για το υπόλοιπο του 2018 θα εξακολουθεί να ισχύει παράλληλα το σύστημα στάθμευσης με τις ξυστές κάρτες.

«Σε μία πόλη που φιλοδοξεί να είναι και έχει γίνει πλέον πόλος τουρισμού η συγκεκριμένη εφαρμογή είναι απλή και φιλική τόσο στον κάτοικο όσο και στον επισκέπτη», δήλωσε στο GOCAR ο Δήμαρχος Αθηναίων. «Η εφαρμογή υπήρχε πιλοτικά για ένα διάστημα, τη δοκιμάσαμε και τώρα επεκτείνεται κανονικά σε όλο το σύστημα της ελεγχόμενης στάθμευσης στην πρωτεύουσα, για περίπου 10.000 θέσεις», προσέθεσε ο κ. Καμίνης.

Πώς λειτουργεί η εφαρμογή myAthensPass

Εγκατάσταση Αναζητήστε το myAthensPass στο playstore της Google (Android) ή στο AppStore της Apple (iOS) και εγκαταστήστε τη στο smartphone.

Εγγραφή και είσοδος Ακολουθήστε τις οδηγίες και συμπληρώστε τα στοιχεία που θα σας ζητηθούν, ώστε να δημιουργήσετε το λογαριασμό σας.

Προσθήκη κάρτας αγορών Επιλέξτε ανάμεσα σε πιστωτική (credit), χρεωστική (debit) και προπληρωμένη (prepaid) κάρτα.

Αγορά εισιτηρίου Αγοράστε το επιθυμητό ποσό από 0,5 έως 20 ευρώ.

Ενεργοποίηση στάθμευσης Εντοπίστε τη θέση σας στο χάρτη, επιλέξτε το χρόνο στάθμευσης (30-180 λεπτά), γράψτε τον αριθμό πινακίδας του οχήματος και είστε έτοιμοι.

Μάλιστα ο οδηγός ενημερώνεται με push notification 10 λεπτά πριν λήξει ο χρόνος στάθμευσης, ώστε να απομακρύνει το αυτοκίνητο ή να ανανεώσει τη στάθμευση!


Πώς γίνεται ο έλεγχος από τη Δημοτική Αστυνομία

Άνδρες και γυναίκες της Δημοτικής Αστυνομίας που περιπολούν θα ελέγχουν με PDA αν το όχημα με τις συγκεκριμένες πινακίδες έχει πληρώσει για ελεγχόμενη στάθμευση στο συγκεκριμένο σημείο.

Τι γίνεται με τις ξυστές κάρτες

Θα συνεχίσουν κανονικά να πωλούνται έως τα τέλη του 2018, ενώ αναμένεται να δοθεί μία περίοδος χάριτος για τη χρήση τους και κατά τους πρώτους μήνες του 2019. Στη συνέχεια θα ισχύει μόνο η εξασφάλιση θέσης στάθμευσης μέσω της ηλεκτρονικής εφαρμογής.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...