Αθήνα: Τι αλλάζει στην ελεγχόμενη στάθμευση myAthensPass;

Ο Δήμος Αθηναίων πρόσθεσε μια νέα δυνατότητα που διευκολύνει πολύ όσους θέλουν να παρκάρουν στο κέντρο της πρωτεύουσας.

  • -
  • -

Ένα από τα μεγάλα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι οδηγοί στο κέντρο της Αθήνας, είναι η εύρεση θέσης στάθμευσης. Αυτή την στιγμή στην πρωτεύουσα υπάρχουν διαθέσιμες 3.500 θέσεις, αριθμός αρκετά μικρός για τον όγκο των οχημάτων που κινούνται στην περιοχή.

Για να διευκολύνει τους οδηγούς, ο Δήμος Αθηναίων έχει δημιουργήσει μια εφαρμογή «myAthenspass», μέσω της οποίας οι χρήστες μπορούν να αγοράζουν ηλεκτρονικά τον χρόνο στάθμευσης. Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία, περισσότεροι από 100.000 οδηγοί χρησιμοποιούν το app, ενώ σε καθημερινή βάση, καταγράφονται περισσότερες από 3.000 σταθμεύσεις.

athenspass1

Πλέον, χάρη στην αναβάθμιση της εφαρμογής myAthensPass, οι οδηγοί έχουν τη δυνατότητα να προγραμματίζουν την έναρξη στάθμευσης, ακόμη και εκτός ωραρίου λειτουργίας της ελεγχόμενης στάθμευσης. Πρόκειται για σημαντική ψηφιακή αναβάθμιση, που εξασφαλίζει τη νομιμότητα της στάθμευσης στο κέντρο και τις γειτονιές της Αθήνας, και επομένως την αποφυγή επιβολής προστίμου από τη Δημοτική Αστυνομία.

ΠΟΥ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΦΟΡΤΙΣΕΤΕ ΔΩΡΕΑΝ ΤΟ ΗΛΕΚΤΡΙΚΟ ΣΑΣ ΟΧΗΜΑ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ

Με την εφαρμογή myAthensPass που αναπτύχθηκε από την Αναπτυξιακή Εταιρεία Μηχανογράφησης και Πληροφορικής του Δήμου Αθηναίων (ΔΑΕΜ Α.Ε.) ο οδηγός - χρήστης της εφαρμογής έχει τη δυνατότητα να αγοράσει γρήγορα και αξιόπιστα, χρόνο στάθμευσης για το όχημά του από όπου και αν βρίσκεται, μέσω του κινητού του τηλεφώνου.

athenspass2

Ποια είναι τα έξι βήματα για τη χρήση της εφαρμογής:

Εγκατάσταση: Αναζητήστε το «myAthensPass» στο Play Store για συσκευές Android (http://bit.ly/googleplayMAP) ή στο App Store για συσκευές iOS (http://bit.ly/appstoreMAP) και εγκαταστήστε το στο smartphone.

Εγγραφή και είσοδος: Ακολουθήστε τις οδηγίες και συμπληρώστε τα στοιχεία που θα σας ζητηθούν, ώστε να δημιουργήσετε τον λογαριασμό σας.

Προσθήκη κάρτας αγορών: Στο μενού «πορτοφόλι» εισάγετε τα στοιχεία της τραπεζικής σας κάρτας (debit, credit ή prepaid).

Αγορά εισιτηρίου: Καθορίστε το ποσό το οποίο θα μεταφέρετε στην εφαρμογή (από €0,5 έως €20), έτσι ώστε να το έχετε διαθέσιμο για κατανάλωση.

Ενεργοποίηση στάθμευσης: Εντοπίστε τη θέση σας στον χάρτη, επιλέξτε τον χρόνο στάθμευσης (30’ - 180’), εισάγετε τον αριθμό πινακίδας του οχήματός σας (ελληνική ή διεθνής) χωρίς κενό ή παύλα και ενεργοποιήστε τη στάθμευσή σας.

Ακριβώς 10’ πριν λήξει ο χρόνος στάθμευσης, θα ενημερωθείτε από την εφαρμογή με ειδοποίηση (notification), ώστε να τον ανανεώσετε με μία μόνο κίνηση, σε περίπτωση που το επιθυμείτε.

Σημειώνεται ότι το ωράριο λειτουργίας της ελεγχόμενης στάθμευσης είναι από Δευτέρα - Παρασκευή 09:00 - 21:00 και το Σάββατο 09:00 - 16:00.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...