Συνεργασία Audi - Hyundai για οχήματα υδρογόνου

Οι δύο μάρκες θα έχουν αμοιβαία πρόσβαση σε πατέντες για την ταχύτερη ανάπτυξη της τεχνολογίας

  • -
  • -

Σε μία σημαντική στρατηγική κίνηση προχώρησαν δύο μεγάλες αυτοκινητοβιομηχανίες, με το βλέμμα στο μέλλον. Η Audi και η Hyundai ανακοίνωσαν ότι θα συνεργαστούν για την ανάπτυξη της τεχνολογίας κυψελών καυσίμου (fuel cell), την οποία συναντάμε σε ηλεκτρικά οχήματα που καταναλώνουν υδρογόνο. Η συνεργασία αναμένεται να επεκταθεί μελλοντικά και σε άλλες μάρκες, όπως την Kia και τη Volkswagen.

Στη συμφωνία περιλαμβάνεται η δυνατότητα κοινής κατοχύρωσης για πατέντες και αμοιβαίας πρόσβασης σε εξαρτήματα που δεν είναι ανταγωνιστικά. Μέσω της συνεργασίας, Audi και Hyundai σκοπεύουν να «ωριμάσουν» την τεχνολογία κυψελών καυσίμου ώστε να περάσει γρήγορα στη γραμμή παραγωγής.

Η Audi σκοπεύει να λανσάρει στις αρχές της επόμενης δεκαετίας ένα μεγάλο SUV με κυψέλες καυσίμου, το οποίο θα παραχθεί σε μικρό αριθμό. Για αυτό το σκοπό η γερμανική μάρκα θα δανειστεί τεχνολογία από το νέο Hyundai NEXO.

ΜΑΘΕΤΕ ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΓΙΑ ΤΟ ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΙΚΟ HYUNDAI NEXO

Σήμερα τα αυτοκίνητα κυψελών καυσίμου υστερούν έναντι των ηλεκτρικών με μπαταρίες, καθώς είναι αρκετά ακριβότερα ενώ και το δίκτυο ανεφοδιασμού σε υδρογόνο είναι εξαιρετικά περιορισμένο.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...