Από το κρύο στη ζέστη το ηλεκτρικό SUV της Mercedes-Benz

Το EQC πέρασε από εξαντλητικές δοκιμές στην Ισπανία, σε συνθήκες καύσωνα

  • -
  • -

Από τον Αρκτικό Κύκλο το Mercedes-Benz έφθασε χιλιάδες χιλιόμετρα νοτιότερα, προκειμένου να συνεχίσει τις δοκιμές εξέλιξής του. Ως πεδίο δοκιμών επελέγη η ισπανική έρημος Tabernas, στην επαρχία της Αλμερίας. Εκεί το καλοκαίρι η θερμοκρασία φθάνει τους 50 βαθμούς Κελσίου, επιτρέποντας στους μηχανικούς να δοκιμάσουν την λειτουργία των αυτοκινήτων σε ακραίες συνθήκες.

Ειδικότερα, σε ένα ηλεκτρικό αυτοκίνητο όπως το EQC της Mercedes-Benz δοκιμάζονται ο κλιματισμός, η φόρτιση των μπαταριών, η διαδικασία ψύξης τους καθώς και μία σειρά από μονάδες ελέγχου.

Το EQC θα κατασκευάζεται στο εργοστάσιο της Βρέμης και θα λανσαριστεί στην ευρωπαϊκή αγορά το 2019. Φέρει δίδυμα ηλεκτρικά μοτέρ, η συνδυαστική ισχύς των οποίων θα ξεπερνά τους 400 ίππους, ενώ η επιτάχυνση 0-100 km/h θα διαρκεί γύρω στα 5 sec. Οι μπαταρίες ιόντων λιθίου θα κατασκευάζονται από την Daimler και θα έχουν χωρητικότητα 70 kWh, ικανή για αυτονομία 500 km με μία φόρτιση.

Επόμενο μοντέλο της γκάμας EQ θα είναι το EQA, η ηλεκτρική εκδοχή της A-Class, με ελαφρώς μικρότερη αυτονομία και ισχύ άνω των 270 ίππων.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...