Πώς μία Jaguar του 1968 έγινε ηλεκτρική (vid)

Οι μηχανικοί της μάρκας τοποθέτησαν στην E-Type ηλεκτρικό μοτέρ και μπαταρίες ιόντων λιθίου

  • -
  • -

Από το 2020 κάθε νέα Jaguar που θα βγαίνει στην παραγωγή θα κυκλοφορεί και σε ηλεκτρική έκδοση. Στο πλαίσιο της σημαντικής αυτής ανακοίνωσης, η βρετανική μάρκα παρουσίασε ένα σπάνιο project. Οι μηχανικοί της πήραν μία E-Type του 1968 και τη μετέτρεψαν σε ένα αμιγώς ηλεκτρικό μοντέλο, το οποίο πήρε το όνομα E-Type Zero.

Στο πανέμορφο roadster που μάγεψε με την εμφάνισή του ακόμη και τον Enzo Ferrari αντικαταστάθηκε ο εξακύλινδρος κινητήρας από ηλεκτρικό μοτέρ ισχύος 300 ίππων και μπαταρίες ιόντων λιθίου. Όσον αφορά την τοποθέτηση, οι μπαταρίες πήραν τη θέση του κινητήρα και ο ηλεκτροκινητήρας αυτή του κιβωτίου.

Όντας 46 kg ελαφρύτερη από την αυθεντική και με την άμεση ροπή που χαρίζει το ηλεκτρικό μοτέρ, η E-Type χρειάζεται μόλις 5,5 sec για να επιταχύνει από στάση στα 100 km/h (σχεδόν 1 sec πιο γρήγορη). Η κατανομή βάρους όπως και η οδική συμπεριφορά δεν άλλαξε, οπότε το ηλεκτρικό roadster διατήρησε την αίσθηση του αυθεντικού μοντέλου. Οι αλλαγές συνεχίζονται στα φώτα LED αλλά και το ψηφιακό ταμπλό.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...