Ανάκληση για αλλαγή ζωνών ασφαλείας στα νέα Polo, Ibiza, Arona

Οι ακριβείς ημερομηνίες διενέργειας του προγράμματος ανάκλησης δεν έχουν γίνει ακόμη γνωστές

  • -
  • -

Πρόγραμμα ανάκλησης σε όλη την Ευρώπη εκτελούν η Volkswagen και η Seat για τα νέα Polo, Ibiza, Arona. Το πρόβλημα αφορά στη χρήση των πίσω ζωνών ασφαλείας, καθώς όταν υπάρχουν τρεις πίσω επιβάτες και σε διαδικασία απότομου ελιγμού, ενδέχεται η ζώνη του πίσω αριστερού επιβάτη να απασφαλίσει.

Το θέμα προέκυψε κατά τη διάρκεια δοκιμών αποφυγής εμποδίου που πραγματοποίησε το φινλανδικό περιοδικό αυτοκινήτου Tekniikan Maailman. Η βάση της μεσαίας ζώνης πίεσε την ασφάλεια της αριστερής, με αποτέλεσμα αυτή να ελευθερωθεί.

Οι υπεύθυνοι του περιοδικού ενημέρωσαν τη Volkswagen και τη Seat, οι οποίες ανακοίνωσαν πρόγραμμα ανάκλησης, το οποίο αφορά τα νέα Polo, Ibiza και Arona.


Όπως ενημέρωσαν οι δύο εταιρείες θα τοποθετηθούν δωρεάν σε όλα τα αυτοκίνητα επανασχεδιασμένες ασφάλειες για τις πίσω ζώνες.

Volkswagen και Seat συμβουλεύουν τους πελάτες τους να μην χρησιμοποιούν την πίσω μεσαία θέση στα τρία αυτοκίνητα μέχρι να γίνει η αντικατάσταση. Η αλλαγή βέβαια θα γίνει και στα αυτοκίνητα που θα βγαίνουν από εδώ και στο εξής από τα εργοστάσια.

Όσον αφορά τις ελληνικές αντιπροσωπείες της Volkswagen και της Seat δεν έχουν μέχρι στιγμής ενημερωθεί από την μητρική εταιρεία πότε θα αρχίσει το πρόγραμμα ανάκλησης.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...