Στόλος από ηλεκτρικά Seat Mii στη Βαρκελώνη (vid)

Χρησιμοποιούνται για υπηρεσίες κοινής χρήσης οχημάτων

  • -
  • -

Το car sharing (ελληνιστί, κοινή χρήση) ηλεκτρικών αυτοκινήτων θα είναι ο ιδανικός τρόπος αστικών μετακινήσεων στο σύντομο μέλλον. Οι κάτοικοι των μεγάλων πόλεων θα μοιράζονται (και δεν θα κατέχουν) οχήματα που δεν θα εκπέμπουν καθόλου ρύπους στο περιβάλλον.

Μία από τις αυτοκινητοβιομηχανίες που ετοιμάζεται για τη νέα εποχή είναι η Seat. Η ισπανική μάρκα λανσάρει στην έδρα της, την πόλη της Βαρκελώνης, ένα πιλοτικό car sharing πρόγραμμα με στόλο ηλεκτρικών Mii. Τα αυτοκίνητα πόλης θα μοιράζονται για τις μετακινήσεις τους περισσότεροι από 1.000 εργαζόμενοι στα τεχνολογικά εργαστήρια της Seat.

Οι χρήστες των eMii (η αυτονομία τους με πλήρη φόρτιση φθάνει τα 160 km) θα κάνουν κράτηση για ακριβή ημέρα και ώρα μέσω ειδικής εφαρμογής στο smartphone τους. Τότε το σύστημα θα στέλνει στο κινητό ένα «ψηφιακό κλειδί», μέσω του οποίου θα μπορούν να ξεκλειδώνουν τις πόρτες και να θέτουν σε κίνηση το αυτοκίνητο!

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις, έως το 2025 περισσότερα από 36 εκατ. άτομα σε όλο τον κόσμο θα χρησιμοποιούν υπηρεσίες κοινής χρήσης οχημάτων. Το ζητούμενο για αυτούς δεν θα είναι η ιδιοκτησία ενός αυτοκινήτου αλλά η χρήση του για όσο διάστημα το έχουν ανάγκη.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...