Ποιοι όμιλοι διεκδικούν το ηλεκτρονικό σύστημα για τα διόδια

Κατατέθηκαν οι προσφορές στο διεθνή διαγωνισμό για την τοποθέτηση αναλογικών διοδίων στους αυτοκινητοδρόμους

  • -
  • -
Ποιοι όμιλοι διεκδικούν το ηλεκτρονικό σύστημα για τα διόδια
  • ΠΡΟΣΦΑΤΑ
  • ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Πέντε όμιλοι διεκδικούν το σημαντικό έργο της εγκατάστασης πλήρους ηλεκτρονικού συστήματος αναλογικής χρέωσης διοδίων τελών σε όλους τους ελληνικούς αυτοκινητοδρόμους, όπως ανακοίνωσε το Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών. Στόχος της πολιτείας είναι το σύστημα να είναι έτοιμο προς λειτουργία στα τέλη του 2018, αρχικά στην Εγνατία Οδό.

Το Υπουργείο έκανε γνωστά τα ονόματα των επικεφαλής των πέντε ομίλων, η ακριβής σύνθεση των οποίων θα προκύψει μετά την ηλεκτρονική αποσφράγιση των υποβληθέντων φακέλων.

Πρόκειται για τις ΙΝTRASOFT INTERNATIONAL SA, STRABAG AG (Αυστρία), VINCI  HIGHWAYS (Γαλλία), ΜΥΤΙΛΗΝΑΙΟΣ Α.Ε. ΟΜΙΛΟΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ και ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΤΗΛΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΩΝ ΕΛΛΑΔΟΣ Α.Ε.

Πώς θα λειτουργούν τα αναλογικά διόδια

Με το Σύστημα Ηλεκτρονικών Διοδίων θα γίνεται ηλεκτρονικά η χρέωση της διανυθείσας απόστασης και μόνο, με εξαιρέσεις την Αττική Οδό, τη Γέφυρα Ρίου Αντιρίου και τη Ζεύξη Πρέβεζας – Ακτίου, στις οποίες όμως επίσης θα γίνεται ηλεκτρονικά η χρέωση του διοδίου τέλους.

Συγκεκριμένα θα χρησιμοποιείται ένα διττό σύστημα επιβολής τελών:

1.    Τα επαγγελματικής χρήσεως οχήματα θα έχουν εγκατεστημένη μια "Εποχούμενη Συσκευή" (On Board Unit - OBU) που θα επιτρέπει την παρακολούθηση και καταγραφή της θέσης και της πορείας τους με τη βοήθεια δορυφόρων (τεχνολογία GNSS),

2.    Τα ιδιωτικής χρήσεως οχήματα θα αναγνωρίζονται αυτόματα με κάμερες κυκλοφορίας από τις πινακίδες κυκλοφορίας τους κατά την είσοδο και έξοδό τους από το οδικό δίκτυο επί του οποίου επιβάλλονται τέλη (τεχνολογία Automatic Number Plate Reading - ANPR).

Έτσι, και στις δύο περιπτώσεις θα καταγράφεται με ακρίβεια η χιλιομετρική απόσταση που τα οχήματα διανύουν στους αυτοκινητοδρόμους, και θα χρεώνονται αναλογικά με την χιλιομετρική αυτή απόσταση. Ειδικότερα η καταγραφή της διαδρομής των επαγγελματικής χρήσεως οχημάτων θα μπορεί να χρησιμοποιηθεί και για άλλες εφαρμογές (όπως στη διαχείριση στόλου αυτοκινήτων, την επιτήρηση χρήσης στο παράπλευρο οδικό δίκτυο, κ.α).

Για τα ιδιωτικής χρήσης οχήματα θα καταγράφεται μόνο η διανυθείσα απόσταση στον αυτοκινητόδρομο ώστε το σύστημα να καλύπτει όλες τις προδιαγραφές προστασίας προσωπικών δεδομένων των χρηστών.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...