Η Volkswagen «έτρεξε» στον Μαραθώνιο Θεσσαλονίκης

Το ηλεκτρικό Golf ήταν το επίσημο όχημα χρονομέτρησης του σημαντικού αγώνα δρόμου

  • -
  • -

Δεκάδες χιλιάδες δρομείς από 63 χώρες συμμετείχαν στο 13ο Διεθνή Μαραθώνιο «Μέγας Αλέξανδρος» στη Θεσσαλονίκη, την Κυριακή 1 Απριλίου. Μεγάλος χορηγός ήταν η Kosmocar-Volkswagen, η οποία υποστήριξε το σημαντικότερο εαρινό αθλητικό γεγονός της συμπρωτεύουσας διαθέτοντας στους διοργανωτές ένα στόλο από μοντέλα της Volkswagen.

Σε ρόλο οχήματος χρονομέτρησης του αγώνα χρησιμοποιήθηκε ένα ηλεκτροκίνητο e-Golf σε μπλε χρώμα. Αθόρυβο και με μηδενικούς ρύπους, το e-Golf ήταν ο ιδανικός προπομπός του αγώνα. Παράλληλα με το διεθνή μαραθώνιο διοργανώθηκε και Δρόμος Υγείας & Δυναμικού Βαδίσματος 10.000 μέτρων καθώς και δρόμοι μικρότερων αποστάσεων, προσφέροντας κατ’ αυτόν τον τρόπο τη δυνατότητα να συμμετάσχουν αθλητές κάθε ηλικίας και επιπέδου. Είναι χαρακτηριστικό ότι οι συνολικές συμμετοχές ξεπέρασαν τις 20.000, με τους δρομείς να προέρχονται από 63 χώρες από πέντε ηπείρους, με το νεαρότερο να είναι 9 ετών και το γηραιότερο 96! 

Η Kosmocar-Volkswagen, επιπλέον της χορηγίας, είχε ενεργή συμμετοχή στους αγώνες με τη δική της ομάδα δρομέων, την «Volkswagen Running Team», η οποία αποτελείται από φίλους της μάρκας καθώς και εργαζόμενους του Δικτύου Εξουσιοδοτημένων Eμπόρων της Kosmocar. Στο μαραθώνιο δρόμο των 42.195 μ., δύο εκπρόσωποι της Volkswagen Running Team, ο Γιάννης Κρέκας και ο Κυριάκος Συμιριώτης, κατέκτησαν το ασημένιο και χάλκινο μετάλλιο αντίστοιχα. Ανέβηκαν στο βάθρο πίσω από τον Κενυάτη Ντάνιελ Ρότιτς, ο οποίος πέρασε την αψίδα του τερματισμού στη Λεωφόρο Μεγάλου Αλεξάνδρου, στο ύψος του Αγάλματος του Μακεδόνα στρατηλάτη, σε χρόνο 2.16.04, έναν από τους καλύτερους στην ιστορία του θεσμού.

Εντυπωσιακή επιτυχία για τη Volkswagen Running Team στην κατηγορία των γυναικών, στα 10.000 μ., με τις τρεις πρώτες αθλήτριες στον τερματισμό να ανήκουν στην ομάδα! Στην πρώτη θέση τερμάτισε Σόνια Τσεκίνι-Μπουδούρη, περσινή θριαμβεύτρια του Μαραθώνιου, 2η η Στεφανί Λεοντιάδου και 3η όπως και πέρσι, η Βασιλική Καραγεωργάκη.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...