Έκλεβαν πολυτελή αυτοκινήτα και μοτοσικλέτες στην Αττική

Συνελήφθησαν δύο άτομα και αναζητούνται άλλα τέσσερα

  • -
  • -
Έκλεβαν πολυτελή αυτοκινήτα και μοτοσικλέτες στην Αττική
  • ΠΡΟΣΦΑΤΑ
  • ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Στην εξάρθρωση σπείρας που έκλεβε πολυτελή οχήματα προχώρησε η αστυνομία. Συγκεκριμένα, συνελήφθησαν στα Άνω Λιόσια δύο Έλληνες ηλικίας 33 και 37 ετών, ενώ ταυτοποιήθηκαν και αναζητούνται τέσσερις συνεργοί τους, ηλικίας 29, 36, 51 και 59 ετών.

Σε βάρος τους, σχηματίσθηκε ποινική δικογραφία για τα κατά περίπτωση αδικήματα της κλοπής και της αποδοχής και διάθεσης προϊόντων εγκλήματος καθώς και για παράβαση των Νόμων περί Όπλων και περί Τελωνιακού Κώδικα.

Από την έρευνα, προέκυψε η ύπαρξη εγκληματικού δικτύου στο οποίο καθένας από τους δράστες, κατείχε συγκεκριμένο ρόλο. Συγκεκριμένα ο 33χρονος, μαζί με συνεργούς του, προέβαινε από τον περασμένο Ιούλιο, σε κλοπές πολυτελών οχημάτων κυρίως συγκεκριμένης μάρκας (BMW), καθώς και μοτοσικλετών μεγάλου κυβισμού. Για τη διάρρηξη των οχημάτων χρησιμοποιούσαν ειδικό εξοπλισμό παράκαμψης του συστήματος ασφαλείας ( immobilizer ).

Τα κλεμμένα αυτοκίνητα είτε μεταφέρονταν σε χώρους ιδιοκτησίας του 37χρονου, είτε κατέληγαν στην επιχείρηση επισκευής και ανταλλακτικών οχημάτων που διατηρούσαν ο 59χρονος μαζί με τον 51χρονο, στις Αφίδνες.

Αναφορικά με τους υπόλοιπους εμπλεκόμενους στην υπόθεση, εξακριβώθηκε ότι ο 36χρονος προέβαινε στην αποσυναρμολόγηση των οχημάτων, σε συνεργείο που διατηρεί στο Μενίδι. Ο 29χρονος, ο οποίος ομοίως διατηρεί συνεργείο στο Χαϊδάρι, επισκεύαζε κλεμμένα οχήματα, ενώ στην κατοχή του βρέθηκε αυτοκίνητο το οποίο έφερε τμήματα κλεμμένου οχήματος.

Από τις έρευνες σε οικίες, χώρους και αποθήκες, κατά τη διάρκεια των οποίων συμμετείχε και κλιμάκιο της Διεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών, με την παρουσία Δικαστικών Λειτουργών, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν μεταξύ άλλων 13 αυτοκίνητα, μία μοτοσικλέτα και πλήρης εξοπλισμός παράκαμψης συστημάτων ασφαλείας αυτοκινήτων.

Μέχρι στιγμής, έχουν εξιχνιασθεί 6 περιπτώσεις κλοπών, εκ των οποίων τέσσερα αυτοκίνητα και δύο μοτοσικλέτες από διάφορες περιοχές της Αττικής (Θησείο, Άγιο Δημήτριο, Γλυφάδα, Μαρούσι και Αθήνα) και το Λουτράκι.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...