Ελεύθερες οι γερμανικές πόλεις να επιβάλλουν περιορισμούς στα παλαιά diesel οχήματα

Δικαστήριο της Λειψίας έκρινε ότι δεν είναι αναγκαία η λήψη απόφασης σε ομοσπονδιακό επίπεδο

  • -
  • -

Νέες πιέσεις προς την αυτοκινητοβιομηχανία για να επιταχύνει την εξέλιξη των κινητήρων diesel αναμένεται να δημιουργήσει η απόφαση ομοσπονδιακού δικαστηρίου της Λειψίας. Οι δικαστές έκριναν ότι η απαγόρευση κυκλοφορίας παλαιών και ρυπογόνων πετρελαιοκίνητων οχημάτων στα κέντρα των πόλεων καλύπτεται από τους ισχύοντες νόμους και δεν απαιτείται απόφαση σε ομοσπονδιακό επίπεδο.

Την επιβολή περιορισμών ζητούσε επίμονα η μη κυβερνητική περιβαλλοντική οργάνωση DUH, ενώ αντίθετα τα κρατίδια της Βάδης – Βυρτεμβέργης και της Βόρειας Ρηνανίας – Βεστφαλίας θεωρούσαν ότι χρειάζεται απόφαση σε εθνικό επίπεδο.

Το δικαστήριο της Λειψίας έκρινε πάντως ότι απαιτείται μία μεταβατική περίοδος για την επιβολή περιορισμών στην κυκλοφορία των παλαιών diesel οχημάτων. Π.χ., στην περίπτωση της Στουτγάρδης θα δοθεί περίοδος 18 μηνών. Η απαγόρευση δηλαδή δεν μπορεί να εφαρμοστεί πριν την 1η Σεπτεμβρίου του 2019.

ΠΗΡΕΣ ΜΕΡΟΣ ΣΤΟ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟ ΓΙΑ ΤΑ 50 ΤΕΥΧΗ ΤΟΥ GOCAR MAGAZINE; ΨΗΦΙΣΕ ΤΟ ΑΓΑΠΗΜΕΝΟ ΣΟΥ ΕΞΩΦΥΛΛΟ ΚΑΙ ΚΕΡΔΙΣΕ ΕΝΑ ΑΠΟ ΤΑ 3 SAMSUNG TABLETS

Κατά της επιβολής περιορισμών πίεζε η Γερμανίδα Καγκελάριος Angela Merkel, θεωρώντας ότι θα προκαλούσε αφενός αντιδράσεις από εκατομμύρια οδηγούς και αφετέρου προβλήματα στις μετακινήσεις στις πόλεις, καθώς τα δημόσια μέσα μεταφοράς δεν είναι σε θέση να ανταποκριθούν στο επιπλέον επιβατικό κοινό.

[Πηγή: Welt]

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...