Κοινές δράσεις Δήμων Διονύσου και Κηφισιάς εναντίον των διοδίων

Το θέμα επανήλθε στο προσκήνιο μετά την έγκριση της Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων για τα πλευρικά διόδια στον αστικό ιστό

  • -
  • -

Παρουσία του Δημάρχου Κηφισιάς, κ. Γιώργου Θωμάκου, συνεδρίασε την περασμένη Πέμπτη 22 Φεβρουαρίου το δημοτικό συμβούλιο του Δήμου Διονύσου, με αποκλειστικό θέμα τη στάση απέναντι στο ενδεχόμενο λειτουργίας πλευρικών σταθμών διοδίων σε Βαρυμπόμπη και Άγιο Στέφανο.

Οι δήμοι Διονύσου και Κηφισιάς έχουν συμφωνήσει σε κοινές δράσεις ώστε να αποφευχθεί η δημιουργία διοδίων που θα επηρεάζει τις καθημερινές μετακινήσεις των κατοίκων. Ο Δήμαρχος Διονύσου κ. Διονύσης Ζαμάνης τόνισε στην τοποθέτηση του: «Όπως όλοι γνωρίζετε είχαμε πρόσφατα αρνητικές εξελίξεις, με την έγκριση της Μελέτης των Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων και αυτό παρά το ότι 10 χρόνια τώρα δεν είχαμε καμία διαφοροποίηση όσον αφορά την κατασκευή ολοκληρωμένου παράπλευρου οδικού δικτύου. Η αντίδρασή μας φυσικά ήταν άμεση. Βρισκόμαστε σε πλήρη συντονισμό με τον Δήμο Κηφισιάς από την πρώτη στιγμή, προκειμένου να καθορίσουμε τις κοινές ενέργειες και τη δράση μας για να σταματήσουμε την πιθανή εγκατάσταση κάθε είδους διοδίων. Χρησιμοποιούμε όλα τα νομικά μέσα που έχουμε στη διάθεσή μας και έχουμε ήδη καταθέσει αίτηση ακύρωσης στο Συμβούλιο της Επικρατείας ενώ τις επόμενες ημέρες καταθέτουμε και αίτηση αναστολής. Ο αγώνας μας θα είναι συνεχής μέχρι την τελική επίλυση του θέματος γιατί έχουμε το δίκιο με το μέρος μας».

Από την πλευρά του, ο Δήμαρχος Κηφισιάς κ. Γιώργος Θωμάκος υπενθύμισε τη δήλωση του κ. Σκουρλέτη ότι δεν είναι δυνατόν να τοποθετηθούν διόδια εντός του αστικού ιστού. Επεσήμανε, επίσης, την απόφαση και του Δήμου Κηφισιάς να προσβληθεί στο ΣτΕ η Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων, ενώ είπε ότι ανάλογη ενημερωτική συνάντηση θα πραγματοποιηθεί στις 4 Μαρτίου και για τους πολίτες της Κηφισιάς. Τέλος, σημείωσε ότι, παράλληλα με το αγωνιστικό πλαίσιο θα πρέπει να επιδιωχθεί άμεση και ουσιαστική ενημέρωση από τα αρμόδια υπουργεία.

Στη συνεδρίαση αποφασίσθηκε ομόφωνα η επεξεργασία νέου κοινού Ψηφίσματος των Δήμων Διονύσου και Κηφισιάς, στη βάση σχεδίου που παρουσίασε ο Δήμαρχος Διονύσου, καθώς και η συγκεκριμενοποίηση των περαιτέρω κινητοποιήσεων με έμφαση στην ενημέρωση των δημοτών και κορύφωση των ενεργειών με συγκέντρωση διαμαρτυρίας στον κόμβο της Βαρυμπόμπης.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...