Οι πρώτες πληροφορίες για το επόμενο Volkswagen Golf

Η παραγωγή της όγδοης γενιάς του compact μοντέλου θα αρχίσει στα μέσα του 2019

  • -
  • -

Με ενημέρωση 120 προμηθευτών της Volkswagen άρχισε η αντίστροφη μέτρηση για την έναρξη παραγωγής του επόμενου Golf. Το best seller της γερμανικής μάρκας θα περάσει στην 8η γενιά του, η οποία θα ενσωματώνει όλες τις νεότερες τεχνολογίες, τόσο σε μηχανικά μέρη όσο και στον εξοπλισμό άνεσης - ασφάλειας.

Και το επόμενο Golf θα κατασκευάζεται στο κεντρικό εργοστάσιο της Volkswagen, στο Wolfsburg, όπου σήμερα βγαίνουν κάθε μέρα από τη γραμμή παραγωγής πάνω από 2.000 αυτοκίνητα της οικογένειας Golf. Όπως ανακοινώθηκε, η έναρξη παραγωγής της νέας γενιάς προγραμματίζεται σε 75 εβδομάδες, δηλαδή στα μέσα του 2019. Οι συνολικές επενδύσεις για το νέο Golf εκτιμώνται στο 1,8 δισ. ευρώ.

Όπως τόνισε στην ομιλία του προς τους προμηθευτές της Volkswagen, o Ralf Brandstatter, μέλος του ΔΣ της γερμανικής εταιρείας και υπεύθυνος για τις προμήθειες, «μαζί με την οικογένεια ηλεκτρικών I.D., το νέο Golf θα είναι τα πιο σημαντικά στρατηγικά λανσαρίσματα της μάρκας. Πολύ σημαντικό γεγονός για την εξέλιξη της διαδικασίας είναι το γεγονός ότι το 80% των προμηθευτών του Golf όγδοης γενιάς έχουν συμβόλαιο και για το τωρινό μοντέλο».

Το νέο Golf θα είναι εξοπλισμένο με τεχνολογία αυτόνομης οδήγησης και σύστημα πολυμέσων που θα επιτρέπει τη διασύνδεσή του με άλλα οχήματα και τις υποδομές. Θα είναι διαρκώς συνδεδεμένο στο διαδίκτυο, ώστε όλες οι λειτουργίες του αλλά και οι πληροφορίες που προσφέρει να ανανεώνονται σε πραγματικό χρόνο».

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...