Θα πληρώνουν οι κάτοικοι Διονύσου - Κηφισιάς διόδια;

Για ποιο λόγο η κυβέρνηση ενέκρινε τώρα την περιβαλλοντική μελέτη

  • -
  • -

Έντονες αντιδράσεις από τις τοπικές κοινωνίες και τις δημοτικές αρχές προκάλεσε η έγκριση από τον Αναπληρωτή Υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Σωκράτη Φάμελλο, της Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων για τα πλευρικά διόδια σε Βαρυμπόμπη και Άγιο Στέφανο.

Οι Δήμαρχοι Διονύσου και Κηφισιάς, Διονύσης Ζαμάνης και Γιώργος Θωμάκος αντίστοιχα, επικοινώνησαν με τον Υπουργό Υποδομών και Μεταφορών, Χρήστο Σπίρτζη, ζητώντας διευκρινίσεις για την πρόσφατη εξέλιξη. Σύμφωνα με όσα ανέφεραν, ο κ. Σπίρτζης τους ενημέρωσε ότι:

Για ποιο λόγο εγκρίθηκε η Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων

Προκειμένου να απελευθερωθούν οι ευρωπαϊκές χρηματοδοτήσεις για τα έργα των αυτοκινητοδρόμων, έπρεπε να εγκριθούν πλέον όλες οι μελέτες Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων (ΜΠΕ). Συγκεκριμένα για να πληρωθεί το έργο της Ιόνιας Οδού έπρεπε το κράτος να παρουσιάσει εγκεκριμένη ΜΠΕ ακόμα και για την Αττική.

Μάλιστα ο Υπουργός είπε ότι ισχύουν πάντα οι δεσμεύσεις του Υπουργείου για:

- Κατάργηση συμβατικών μετωπικών σταθμών διοδίων

- Μη εφαρμογή πλευρικών διοδίων

- Εφαρμογή αναλογικών ηλεκτρονικών διοδίων. Για τα τελευταία έχει εκπονηθεί η μελέτη και πρόκειται να δημοπρατηθεί το σύστημα εφαρμογής τους.

Τι θα γίνει με τους κατοίκους των όμορων δήμων

Οι κάτοικοι των Δήμων Διονύσου και Κηφισιάς δεν θα πληρώνουν τα μελλοντικά διόδια διέλευσης από τον Δήμο τους. Οι διερχόμενοι οδηγοί από άλλες περιοχές αναμένεται να χρεώνονται ηλεκτρονικά.

Σε ποιες νομικές ενέργειες θα προχωρήσουν οι δημοτικές αρχές

Οι Δήμοι Διονύσου και Κηφισιάς έκαναν γνωστό ότι θα καταθέσουν άμεσα αίτηση αναστολής και ακύρωσης της ΜΠΕ στο Συμβούλιο της Επικρατείας.

Συγκεντρώσεις – διαμαρτυρίες

Ο Δήμαρχος Διονύσου συγκάλεσε για την Τρίτη 23 Ιανουαρίου στις 3 μ.μ., διαπαραταξιακή σύσκεψη ενημέρωσης για το θέμα των διοδίων, παρουσία και της εντεταλμένης δικηγόρου κ. Αγγ. Χαροκόπου, προκειμένου να υπάρξει πλήρης συντονισμός των περαιτέρω ενεργειών.

Την αντίθεση της Περιφέρειας Αττικής στην τοποθέτηση νέων πλευρικών διοδίων στους κόμβους Βαρυμπόμπης και Αγίου Στεφάνου επανέλαβε ο Αντιπεριφερειάρχης Βόρειου Τομέα Αθηνών, Γιώργος Καραμέρος.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...