Ανοίγει ο δρόμος για τα πλευρικά διόδια σε Βαρυμπόμπη και Άγιο Στέφανο

Δημοσιεύτηκε στη Διαύγεια η υπογραφή της Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων

  • -
  • -

Νέος κύκλος αντιπαράθεσης της κυβέρνηση με τις τοπικές κοινωνίες και τις δημοτικές αρχές αναμένεται να ανοίξει μετά την υπογραφή από τον Αναπληρωτή Υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Σωκράτη Φάμελλο, της απόφασης που επιτρέπει την υλοποίηση πλευρικών σταθμών διοδίων στους κόμβους της Βαρυμπόμπης και του Αγίου Στεφάνου με βάση την Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων του 2014.

Αναλυτικά, η απόφαση που δημοσιεύτηκε στη Διαύγεια αναφέρει:

Α π ο φ α σ ί ζ ο υ μ ε

την τροποποίηση της κ.υ.α με α.π. οικ.126119/8.2.2007 με την οποία εγκρίθηκαν οι περιβαλλοντικοί όροι για τη λειτουργία και τις εργασίες βελτίωσης και συντήρησης του τμήματος Μεταμόρφωση - Υλίκη του αυτοκινητόδρομου ΠΑΘΕ, όπως τροποποιημένη ισχύει, ως εξής:

Α. Στο τέλος της ενότητας «α) Είδος και μέγεθος δραστηριότητας» προστίθεται το ακόλουθο εδάφιο:

«Ο ανισόπεδος κόμβος Κηφισιάς (σύνθετος κόμβος που προκύπτει από το συνδυασμό των κόμβων Ιλισίων και Καλυφτάκη), ο ανισόπεδος κόμβος Βαρυμπόμπης και οι σταθμοί πλευρικών διοδίων επί αυτού, καθώς και οι σταθμοί πλευρικών διοδίων Αγίου Στεφάνου υλοποιούνται σύμφωνα με την περιγραφή της ΜΠΕ-2014».

Αναλυτικά την απόφαση μπορείτε να τη διαβάσετε με ένα ΚΛΙΚ ΕΔΩ

Υπενθυμίζεται ότι για πρώτη φορά τέθηκε θέμα λειτουργίας πλευρικών σταθμών διοδίων εντός Αττικής το 2007, επί υπουργίας Γιώργου Σουφλιά. Τα δύο τελευταία χρόνια, αρκετοί υπουργοί της σημερινής κυβέρνησης είχαν δηλώσει ότι δεν θα δημιουργηθούν διόδια στα σημεία, καθώς δεν πρόκειται για έναν κλειστό αυτοκινητόδρομο, αλλά εξυπηρετεί τους πολίτες στις καθημερινές μετακινήσεις τους.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...