Ο Μετροπόντικας έφθασε στην Καλαμαριά

Το Μετρό Θεσσαλονίκης αναμένεται να παραδοθεί προς χρήση το 2020

  • -
  • -

Με την άφιξη του Μηχανήματος Διάνοιξης Σηράγγων (ΤΒΜ), γνωστού ως «μετροπόντικα»,  στο Σταθμό «Καλαμαριά», έγινε ένα σημαντικό βήμα για την ολοκλήρωση ενός έργου που έχει ταλαιπωρήσει για δεκαετίες τους κατοίκους της Θεσσαλονίκης.

Παρών στην εκδήλωση ήταν ο Υπουργός Υποδομών και Μεταφορών, ο οποίος ανακοίνωσε, ότι ξεκινάνε οι πρόδρομες εργασίες των επεκτάσεων του Μετρό στη Δυτική Θεσσαλονίκη. «Το 2019 ξεκινάει η δοκιμαστική λειτουργία της κύριας γραμμής του Μετρό, το 2020 δίνεται στους πολίτες και δύο μήνες αργότερα, θα δοθεί και η επέκταση προς Καλαμαριά», προσέθεσε ο κ. Χρήστος Σπίρτζης.

Με την άφιξη του Μετροπόντικα στον σταθμό της Καλαμαριάς, στην επέκταση της κύριας γραμμής του Μετρό στην Θεσσαλονίκη, έχει ολοκληρωθεί το 60% των σηράγγων. Μέχρι το 2020, όταν προγραμματίζεται να λειτουργήσει η κύρια γραμμή του Μετρό, στόχος του Υπουργείου είναι ο ΟΑΣΘ να έχει ξεπεράσει τα προβλήματά του και να έχει εκσυγχρονίσει τα λεωφορεία του.

Τι θα γίνει με την επέκταση προς το αεροδρόμιο

Σύμφωνα με τον Πρόεδρο της "Αττικό Μετρό AE", κ. Γιάννη Μυλόπουλο, η επέκταση προς το αεροδρόμιο Μακεδονία δεν θα είναι ούτε υπόγεια, ούτε επίγεια, όπως στην Αθήνα. Για να μην υπάρχει κόστος ούτε από την διάνοιξη σηράγγων ούτε από απαλλοτριώσεις, Η ΓΡΑΜΜΗ ΠΡΟΣ ΤΟ ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΟ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΥΠΕΡΓΕΙΑ. Οι συρμοί του Μετρό θα κινούνται δηλαδή πάνω σε ειδική πλατφόρμα, όπως σε αρκετές χώρες του εξωτερικού.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...