15 σημαντικές δημιουργίες για τα 15 χρόνια του σχεδιαστικού τμήματος της Nissan

Το στούντιο σχεδιασμού της Nissan Europe, ξεκίνησε επίσημα την λειτουργία του στις 25 Ιανουαρίου του 2003

  • -
  • -
  • ΠΡΟΣΦΑΤΑ
  • ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Η Nissan Design Europe, o παγκοσμίου κλάσεως σχεδιαστικός “βραχίονας” της μάρκας  και η αφορμή για μερικά από τα πιο δημοφιλή και πρωτοποριακά μοντέλα του σήμερα, γιορτάζει αυτό το μήνα τα 15 χρόνια στις εγκαταστάσεις που εδρεύει.

Το στούντιο σχεδιασμού της Nissan Europe, ξεκίνησε επίσημα την λειτουργία του στις 25 Ιανουαρίου του 2003,  στην περιοχή Paddington του Λονδίνου. Ακολούθησε ένα εκτεταμένο πρόγραμμα ανακαίνισης, το οποίο μετασχημάτισε ένα απαξιωμένο  και γεμάτο γκράφιτι  συγκρότημα (που ονομαζόταν The Rotunda),  σε έναν εξαιρετικά δροσερό, με αστικό σχεδιασμό, χώρο.


Το σχεδιαστικό τμήμα της Nissan Europe, γνωστό εσωτερικά ως NDE, εδώ και μια δεκαετία μετρά σημαντικές επιτυχίες για τη Nissan στην Ευρώπη, ειδικά στα crossovers. Η αρχική ιδέα του Nissan Qashqai (το 2003) πήρε σάρκα και οστά στο σχεδιαστήριο της NDE, όπως και όλες οι εκδόσεις παραγωγής που ακολούθησαν.

Η NDE υπήρξε επίσης η κινητήρια δύναμη και για το μικρό “αδελφάκι” του Qashqai, το γνωστό Nissan Juke. Μάλιστα, οι πρώτες σχεδιαστικές “πινελιές”  έγιναν αντιληπτές όταν εμφανίστηκε το πρωτότυπο Qazana (το 2009).

Τα δύο παραπάνω μοντέλα,  πρωτοστάτησαν από κοινού στη ζήτηση για crossovers, έχοντας μεταμορφώσει το Ευρωπαϊκό αυτοκινητοβιομηχανικό περιβάλλον,  καθώς άλλα εμπορικά σήματα ακολούθησαν το παράδειγμα της Nissan.

Αντιστοίχως, το Ευρωπαϊκό στούντιο σχεδίασης για την  Infiniti, την μάρκα πολυτελών αυτοκινήτων της Nissan, εγκαινίασε τον δικό του χώρο το 2014.

Για να γιορτάσει τα 15 χρόνια στο σημερινό του στούντιο  στο Λονδίνο, ο Mamoru δημιούργησε την ακόλουθη  προσωπική λίστα με τα 15 αγαπημένα του σχέδια των τελευταίων 15 ετών :

 

Qashqai concept                              2003

Micra c+c                                        2005

Terranaut concept                           2006

Qashqai                                          2007

NV200 concept                               2007

Qazana concept                              2009

Juke                                               2010

Qashqai                                          2013

Nissan Concept 2020                      2014

Infiniti Emerg-E concept                 2014

Gripz concept                                 2015

Infiniti QX30 concept                     2015

Blade Glider prototype                   2016

Navara EnGuard concept                2016

Infiniti Q60 Project Black S            2017

 

Η καινοτόμος προσέγγιση της Nissan στον τομέα της αυτοκινητοβιομηχανίας συνεχίζεται με το τελευταίο ευρωπαϊκό μοντέλο της, το νέο Nissan LEAF, το οποίο θα κυκλοφορήσει και στην Ελλάδα τον ερχόμενο Μάιο. Το πρωτοποριακό αυτό αυτοκίνητο, αποτελεί  την εικόνα του οράματος Nissan Intelligent Mobility για ένα πιο συναρπαστικό, πιο σίγουρο και πιο συνδεδεμένο μέλλον.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...