Πόσοι αγόρασαν Porsche το 2017;

Η γερμανική εταιρεία σημείωσε αύξηση 4% των πωλήσεων της σε παγκόσμιο επίπεδο

  • -
  • -

Μία ακόμη μάρκα που σημείωσε ρεκόρ πωλήσεων το 2017 είναι η Porsche. Σύμφωνα με τα στοιχεία που ανακοίνωσε, οι ταξινομήσεις το περασμένο έτος έφθασαν τις 246.375, αυξημένες κατά 4% σε σχέση με το 2016 (237.778). Σημαντική συμβολή είχαν οι περίπου 28.000 παραδόσεις της νέας Panamera, αριθμός που αντιστοιχεί σε αύξηση 83% έναντι του προηγούμενου έτους.

Παράλληλα με την Panamera, τα μοντέλα 718 (Boxster και Cayman) σημείωσαν σημαντικά καλύτερη πορεία σε σχέση με τον προηγούμενο χρόνο. Παραδόθηκαν περίπου 25.000 μονάδες, αριθμός που αντιστοιχεί σε αύξηση 6%. Η ζήτηση για την 911 παρέμεινε επίσης σε υψηλά επίπεδα: Περισσότερα από 32.000 οχήματα παραδόθηκαν και πάλι το 2017 σε πελάτες ανά τον κόσμο. Η Macan είναι η Porsche με τις μεγαλύτερες πωλήσεις, διατηρώντας τα υψηλά της νούμερα από την προηγούμενη χρονιά, καθώς παραδόθηκαν περισσότερα από 97.000 οχήματα (αύξηση 2%).

ΟΔΗΓΗΣΑΜΕ ΣΤΗΝ ΚΡΗΤΗ ΤΗ ΝΕΑ PORSCHE CAYENNE S

Όσον αφορά την Ελλάδα, σύμφωνα με τα στοιχεία του ΣΕΑΑ, το 2017 ταξινομήθηκαν 32 Porsche. Εξ αυτών, 6 ήταν Cayenne και από 5 Boxster και Cayman.

«Ειδικά τα υβριδικά μοντέλα της νέας Panamera είναι ιδιαίτερα δημοφιλή στους πελάτες μας, γεγονός που έρχεται να επικυρώσει την προϊοντική μας στρατηγική. Το κορυφαίο μοντέλο της σειράς, η Turbo S E-Hybrid, συνδυάζει ξεκάθαρα τις επιδόσεις με την αποδοτικότητα. Θέτει νέα πρότυπα στην κατηγορία της», δήλωσε ο Detlev von Platen, Μέλος του Εκτελεστικού Συμβουλίου της Porsche AG με αρμοδιότητα τις Πωλήσεις και το Μάρκετινγκ. Ο κ. Von Platen είναι αισιόδοξος και για το 2018: «Με την γκάμα των προϊόντων μας και την ενισχυμένη θέση των πωλήσεών μας στην Ευρώπη, την Ασία και την Αμερική, η τοποθέτησή μας είναι πολύ καλή».

AYTO TO ΔΙΑΒΑΣΕΣ

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...