Αποζημίωση 45 εκατ. δολάρια για τροχαίο λόγω χρήσης κινητού!

Βαρύτατο πρόστιμο σε εταιρεία για πρόκληση ατυχήματος από στέλεχός της

  • -
  • -

Να επιβάλλει ένα μεγάλο πρόστιμο για πρόκληση ατυχήματος λόγω χρήσης κινητού τηλεφώνου, αποφάσισε δικαστήριο του Σαν Αντόνιο. Με αυτόν τον τρόπο έπεσε η αυλαία σε δικαστική διαμάχη για τροχαίο που συνέβη το 2015 και είχε ως αποτέλεσμα το σοβαρό τραυματισμό μίας γυναίκας.

Το δικαστήριο έκρινε ότι το τροχαίο προκλήθηκε εξαιτίας της απόστασης της προσοχής του οδηγού, καθώς μιλούσε στο κινητό του. Η αποζημίωση που καλούνται να καταβάλουν ο οδηγός και η εταιρεία στην οποία εργαζόταν φθάνει αθροιστικά τα 45,3 εκατ. δολάρια!

Η 35χρονη Jenny Hennes οδηγούσε το αυτοκίνητό της όταν αναγκάστηκε να σταματήσει λόγω κυκλοφοριακής συμφόρησης. Τότε το SUV που οδηγούσε ο Mickey Hunt, στέλεχος πετρελαϊκής εταιρείας, έπεσε από πίσω στο αυτοκίνητο της γυναίκας, με αποτέλεσμα αυτή να τραυματιστεί στην πλάτη, τον αυχένα και τον ώμο. Σύμφωνα με γνωμάτευση ιατρών, θα δυσκολευτεί να εργαστεί στο μέλλον, ενώ θα υποβληθεί σε αρκετές ακόμη επεμβάσεις.


Το δικαστήριο έκρινε ένοχο τον άνδρα αλλά και την εταιρεία στην οποία εργαζόταν, με το σκεπτικό ότι δεν εφάρμοζε κανονισμό ασφαλείας που ενημέρωνε τα στελέχη της για τους κινδύνους χρήσης των κινητών τηλεφώνων κατά τη διάρκεια της οδήγησης και εν τέλει τους επέτρεπε να τα χρησιμοποιούν ενώ βρίσκονταν πίσω από το τιμόνι.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...