Νέος πρόεδρος στην ένωση ευρωπαίων κατασκευαστών αυτοκινήτων

Ο Carlos Tavares του Ομίλου PSA διαδέχεται τον Dieter Zetsche της Daimler

  • -
  • -

Το νέος έτος φέρνει και αλλαγή στη θέση του Προέδρου του ACEA, της Ένωσης Ευρωπαίων Κατασκευαστών Αυτοκινήτων. Το διοικητικό συμβούλιο εξέλεξε τον Carlos Tavares, ο οποίος είναι επικεφαλής του γαλλικού Ομίλου PSA (Peugeot, Citroen, DS, Opel/Vauxhall). Ο Tavares διαδέχεται τον Dieter Zetsche της Daimler, ο οποίος ήταν Πρόεδρος του ACEA τη διετία 2016-17.

Ο Tavares ανέβηκε σταδιακά στην ιεραρχία της Renault, φθάνοντας να γίνει Νο2 πίσω από τον Carlos Ghosn. Το 2014 αποφάσισε να αποχωρήσει και αποδέχτηκε την πρόταση της Peugeot-Citroen. Υπό την καθοδήγησή του, ο Όμιλος PSA ακολουθεί ανοδική πορεία τόσο στις πωλήσεις όσο και στην κερδοφορία, ενώ πρόσφατα ολοκλήρωσε την εξαγορά της Opel από τη General Motors.

«Προτεραιότητες για το 2018 είναι να θέσουμε έναν φιλόδοξο αλλά ταυτόχρονα ρεαλιστικό στόχο για τον περιορισμό των εκπομπών CO2, να βελτιώσουμε την ασφάλεια των αυτοκινήτων και να κάνουμε ακόμη πιο ανταγωνιστική την ευρωπαϊκή αυτοκινητοβιομηχανία», δήλωσε ο Tavares.

Μέλη του ACEA είναι 14 εταιρείες που έχουν εργοστάσια στην Ευρώπη: BMW Group, DAF Trucks, Daimler, Fiat Chrysler Automobiles, Ford of Europe, Groupe PSA, Hyundai Motor Europe, Iveco, Jaguar Land Rover, Renault Group, Toyota Motor Europe, Volkswagen Group, Volvo Cars , Volvo Group.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...