Μετρό: Σταθμός Νομισματοκοπείου

Ξεκινά τη λειτουργία του ο σταθμός μετεπιβιβάσης

  • -
  • -

Μερικούς μήνες μετά την λειτουργία του σταθμού για τους επιβάτες του Μετρό, σε λειτουργία τίθεται από σήμερα κι ο σταθμός μετεπιβίβασης σε ότι αφορά τις λεωφορειακές γραμμές που εξυπηρετούν τα Μεσόγεια και το Δήμο Αγ. Παρασκευής. Παράλληλα αναδιοργανώνονται οι λεωφορειακές γραμμές που εξυπηρετούν τους δήμους Χολαργού και Παπάγου αλλά και αλλάζουν πολλές από τις γραμμές των ανατολικών προαστίων.

Αναλυτικά οι αλλαγές είναι οι εξής:

• Οι λεωφορειακές γραμμές Γ5 ΧΟΛΑΡΓΟΣ- ΑΚΑΔΗΜΙΑ και 419 ΣΧΟΛΕΙΑ ΧΟΛΑΡΓΟΥ- ΑΚΑΔΗΜΙΑ καταργούνται και ταυτόχρονα ενισχύονται τα δρομολόγια των αντίστοιχων τοπικών λεωφορειακών γραμμών 416 ΧΟΛΑΡΓΟΣ- ΣΤΑΘ. ΚΑΤΕΧΑΚΗ (που μετονομάζεται σε 416 ΣΤ. ΕΘΝ. ΑΜΥΝΑ- ΧΟΛΑΡΓΟΣ) και 418 ΔΗΜΑΡΧΕΙΟ ΧΟΛΑΡΓΟΥ - ΣΤ. ΚΑΤΕΧΑΚΗ (που μετονομάζεται σε 418 ΣΤ. ΕΘΝ. ΑΜΥΝΑ- ΣΧΟΛΕΙΑ ΧΟΛΑΡΓΟΥ), που συνδέουν τον Δήμο Χολαργού με τον σταθμό μετρό «Εθνική Άμυνα». Τα δρομολόγια των δύο τοπικών, πλέον, γραμμών γίνονται 8λεπτα και 9λεπτα αντίστοιχα, ενώ οι αφετηρίες τους μεταφέρονται από τον σταθμό μετρό Κατεχάκη στον σταθμό μετρό Εθνική Άμυνα
• Η λεωφορειακή γραμμή 408 ΠΑΠΑΓΟΥ- ΑΚΑΔΗΜΙΑ καταργείται και δημιουργούνται δύο αντίρροπες κυκλικές λεωφορειακές γραμμές οι 409 ΠΑΠΑΓΟΥ-ΣΤ. ΕΘΝ. ΑΜΥΝΑ-ΣΤ. ΚΑΤΕΧΑΚΗ και 413 ΠΑΠΑΓΟΥ - ΣΤ. ΚΑΤΕΧΑΚΗ - ΣΤ. ΕΘΝ. ΑΜΥΝΑ, που συνδέουν τον Δήμο Παπάγου με τους σταθμούς μετρό «Εθνική Άμυνα» και «Κατεχάκη» και με συχνότητα κάθε 13 λεπτά η κάθε γραμμή.
• Η γραμμή 406 ΑΓ. ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ - ΣΤ. ΔΟΥΚ. ΠΛΑΚΕΝΤΙΑΣ επεκτείνεται μέχρι τον σταθμό μετρό «Νομισματοκοπείο» και μετονομάζεται σε 406 ΣΤ. ΝΟΜΙΣΜΑΤΟΚΟΠΕΙΟ-ΑΓ. ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ - ΣΤ. ΔΟΥΚ. ΠΛΑΚΕΝΤΙΑΣ
• Οι αφετηρίες των λεωφορειακών γραμμών
125 ΣΤ. ΕΘΝ. ΑΜΥΝΑΣ - ΠΑΙΑΝΙΑ - ΒΑΡΚΙΖΑ,
303 ΣΤΑΘ. ΕΘΝ. ΑΜΥΝΑΣ - ΓΕΡΑΚΑΣ (Μέσω ΑΓ. ΝΕΚΤΑΡΙΟΥ)
304 ΣΤΑΘ. ΕΘΝ. ΑΜΥΝΑΣ - ΑΡΤΕΜΙΣ (ΒΡΑΥΡΩΝΑ)
305 ΣΤΑΘ. ΕΘΝ. ΑΜΥΝΑΣ - ΑΡΤΕΜΙΣ (ΑΓ. ΝΙΚΟΛΑΟΣ)
308 ΣΤΑΘ. ΕΘΝ. ΑΜΥΝΑΣ - ΠΑΙΑΝΙΑ - ΚΟΡΩΠΙ
315 ΣΤΑΘ. ΕΘΝ. ΑΜΥΝΑΣ - ΠΑΛΛΗΝΗ
316 ΣΤΑΘ. ΕΘΝ. ΑΜΥΝΑΣ - ΑΡΤΕΜΙΣ
μετακινούνται στον σταθμό Μετρό «Νομισματοκοπείο», από τον σταθμό Μετρό «Εθνική Άμυνα» που είναι μέχρι σήμερα και μετονομάζονται ανάλογα.
• Επίσης, οι αφετηρίες των γραμμών 404 ΣΤ. ΚΑΤΕΧΑΚΗ-ΣΤ. ΧΑΛΑΝΔΡΙ και 407 ΣΤ. ΚΑΤΕΧΑΚΗ - ΝΕΑ ΖΩΗ - ΣΤ. ΔΟΥΚ. ΠΛΑΚΕΝΤΙΑΣ μεταφέρονται στον σταθμό μετρό «Εθνική Άμυνα» από τον σταθμό. μετρό «Κατεχάκη» που είναι μέχρι σήμερα και μετονομάζονται ανάλογα.
• Οι λεωφορειακές γραμμές κορμοί Α5 «ΑΚΑΔΗΜΙΑ – ΑΓ. ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ – ΑΝΘΟΥΣΑ» και Β5 «ΣΤ. ΛΑΡΙΣΗΣ–ΑΛΕΞΑΝΔΡΑΣ–ΑΓ. ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ (μέσω Τσακού)» λειτουργούν χωρίς τροποποίηση.
Οι παραπάνω ρυθμίσεις εντάσσονται στο Σχέδιο Αναδιάρθρωσης των δημόσιων αστικών συγκοινωνιών, όπως προκύπτει και από τα πορίσματα του Γενικού Σχεδίου Μεταφορών της Αττικής.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...