Η Lamborghini που "γιατρεύεται" μόνη της

Αυτή είναι η Lamborghini της 3ης χιλιετίας, που δεν θα ζούμε για να τη δούμε!

  • -
  • -

Η Lamborghini αποκάλυψε το φουτουριστικό Terzo Millennio concept. Για να σας προλάβουμε, η ιταλική φίρμα δεν έχει ανοίξει κανένα βιβλίο παραγγελιών, μιας και το πρωτότυπο μοντέλο απλώς σκιαγραφεί τα supercars της 3ης χιλιετίας, ενώ κατασκευάστηκε σε συνεργασία με το Ινστιτούτο τεχνολογίας της Μασαχουσέτης (MIT).

Το εντυπωσιακό σύνολο εφοδιάζεται από μια ηλεκτρική «καρδιά», ενώ το σασί του έχει φτιαχτεί από ελαφριά υλικά. Φυσικά -όπως είναι αναμενόμενο- Lamborghini χωρίς την υπερβολή στα αεροδυναμικά βοηθήματα δεν γίνεται, εξ’ ου και το κραυγαλέο αποτέλεσμα!

Το πρωτότυπο διαθέτει τέσσερις ηλεκτροκινητήρες, οι οποίοι τροφοδοτούνται από υπερπυκνωτές, που βρίσκονται μέσα στο αμάξωμα. Για να επιτευχθεί αυτό το εγχείρημα, η Lamborghini τοποθέτησε ειδικούς σωλήνες από ανθρακόνημα, όπου μέσα τους τοποθέτησε πολύ λεπτές υψηλής απόδοσης μπαταρίες. Αυτές μπορούν να διαμορφωθούν και να τοποθετηθούν παντού, ακόμα και ανάμεσα στα πάνελ του αμαξώματος.

Ο συνδυασμός ανθρακονήματος και υψηλών αποδόσεων μπαταρίες μπορεί να προκαλέσει ρωγμή στα πάνελ του αμαξώματος. Το αποτέλεσμα είναι να «γιατρευτεί» από μόνο του! Ακριβώς αυτό που διαβάζετε! Οι ειδικοί του ΜΙΤ έχουν εφεύρει ένα σύστημα που με τη βοήθεια της τεχνολογίας και της χημείας, το σπάσιμο επισκευάζεται από μόνο του παρακαλώ.

Όπως αντιλαμβάνεστε, δεν πρόκειται μια τέτοια τεχνολογία να κυκλοφορεί σύντομα σε δημόσιους δρόμους. Ωστόσο, ο επικεφαλής έρευνας και ανάπτυξης της Lamborghini σημείωσε ότι η παραπάνω τεχνολογία είναι ήδη υπό εξέλιξη και σύντομα θα γίνει πραγματικότητα.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...