Στη Νορβηγία κυκλοφορεί το Volkswagen No 150 εκατ.

Πρόκειται για ένα υβριδικό Golf GTE που παραδόθηκε στη ιδιοκτήτριά του

  • -
  • -

Στην πόλη Lier, κοντά στην πρωτεύουσα της Νορβηγίας Όσλο, κατοικεί η ιδιοκτήτριά του αυτοκινήτου-ορόσημο με το οποίο η Volkswagen συμπλήρωσε την παραγωγή 150 εκατ. οχημάτων μέσα στα 80 χρόνια ιστορίας της! Το μπλε Golf GTE, η plug-in υβριδική εκδοχή του μικρομεσαίου οικογενειακού, είχε κατασκευαστεί στο κεντρικό της εργοστάσιο της γερμανικής μάρκας, στο Wolfsburg, στα τέλη του Αυγούστου.

Η κάτοχος του αυτοκινήτου ονομάζεται Turid Sedahl Knutsen και είναι μάλλον λάτρης της Volkswagen, αν κρίνουμε από το γεγονός ότι αυτό είναι το έκτο Golf που αποκτά, ενώ από το γκαράζ της έχουν περάσει επίσης δύο Passat, ένα Polo και ένα βαν Caravelle. Η Νορβηγία είναι η χώρα που «δείχνει το δρόμο» στην ηλεκτροκίνηση, καθώς τόσο η κεντρική κυβέρνηση όσο και οι τοπικές αρχές παρέχουν σημαντικά κίνητρα για την αγορά και χρήση οικολογικών οχημάτων.

Η ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΤΟΥ ΟΣΛΟ ΜΙΛΗΣΕ ΣΤΟ GOCAR ΓΙΑ ΤΟ ΠΡΑΣΙΝΟ ΘΑΥΜΑ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ ΤΗΣ

Εντός του 2017, το 37% των αυτοκινήτων που ταξινομήθηκαν στη Νορβηγία είναι είτε plug-in υβριδικά είτε αμιγώς ηλεκτρικά. Εκτός από σημαντική έκπτωση στο τέλος ταξινόμησης, δεν πληρώνουν τέλη κυκλοφορίας και διόδια, φορτίζουν και σταθμεύουν δωρεάν.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...