Οικολογικό βραβείο για τον Όμιλο PSA

Αναγνωρίστηκε η πρωτοβουλία των Peugeot-Citroen-DS να δημοσιοποιεί ρεαλιστικές καταναλώσεις

  • -
  • -

Το βραβείο Ecobest 2017 από το θεσμό Autobest θα παραλάβει τον προσεχή Φεβρουάριο το PSA Group. Δημοσιογράφοι από 31 ευρωπαϊκές χώρες ψήφισαν το γαλλικό όμιλο που περιλαμβάνει τις μάρκες Peugeot, Citroen, DS για την καθιέρωση από τα τέλη του 2015 ενός πρωτοκόλλου μέτρησης κατανάλωσης, που βασίζεται σε πραγματικές συνθήκες και όχι σε εργαστηριακά αποτελέσματα.

Ο Όμιλος PSA συνεργάστηκε με δύο μη κυβερνητικές περιβαλλοντικές οργανώσεις (την Transport & Environment και την France Nature Environment) και τον οργανισμό πιστοποίησης Bureau Veritas για τις μετρήσεις με βάση το πρωτόκολλο δοκιμών WLTP (Worldwide harmonized Light vehicles Test Procedures).

Μετά από 18 μήνες δοκιμών, κατά τους οποίους 60 μοντέλα διένυσαν περισσότερα από 40.000 km, τα δεδομένα που συγκεντρώθηκαν καθιστούν εφικτή την εκτίμηση για την πραγματική κατανάλωση πάνω από 1.000 διαφορετικές εκδόσεις (κινητήρα, κιβωτίου, μετάδοσης σε 2 ή 4 τροχούς, επίπεδου εξοπλισμού) αυτοκινήτων των Peugeot, Citroen και DS.

«Είναι η πρώτη φορά που κατασκευαστής αυτοκινήτων προσεγγίζει επιστημονικά τις πραγματικές καταναλώσεις. Σε μία εποχή γεμάτη καχυποψία, η κίνηση της PSA δείχνει την αποφασιστικότητά της να είναι ειλικρινής απέναντι στους πελάτες της», αναφέρεται στην ανακοίνωση του Autobest.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...