3 αυτοκίνητα στη ζωή του Hugh Hefner

O Mr. Playboy έφυγε από τη (ξέφρενη) ζωή σε ηλικία 91 ετών

  • -
  • -

«Life is too short to be living somebody else’s dream». «Η ζωή είναι πολύ σύντομη για να ζεις το όνειρο κάποιου άλλου». Με αυτή τη φράση και μία φωτογραφία του Hugh Hefner υποδέχεται τους επισκέπτες της η ιστοσελίδα του Playboy, την ημέρα θανάτου του ιδρυτή του διάσημου αμερικάνικου περιοδικού. O Hefner απεβίωσε σε ηλικία 91 ετών την 27η Σεπτεμβρίου από φυσικά αίτια, στη θρυλική του έπαυλη, στο Beverly Hills του Λος Άντζελες.

Ο Hefner ίδρυσε το 1953 σε ηλικία μόλις 27 ετών το Playboy, με ελάχιστο κεφάλαιο. Το ανδρικό περιοδικό συνέπεσε με τις σημαντικές αλλαγές στην κοινωνία των Ηνωμένων Πολιτειών, που χαρακτηρίστηκε τη δεκαετία του ’60 και ως «σεξουαλική επανάσταση». «Με ενδιαφέρουν περισσότερα οι ιδέες από τα δολάρια», είχε δηλώσει ο ίδιος κάποτε. Στη ζωή του βέβαια κατόρθωσε να συνδυάσει και τα δύο.

Έμπνευση για τη χρήση του ονόματος Playboy αποτέλεσε μία αμερικάνικη μάρκα αυτοκινήτων, που είχε το ίδιο όνομα και πτώχευσε το 1951. Η έπαυλη του Hefner φιλοξενούσε εκτός από «κουνελάκια» και δεκάδες πολυτελή και sport αυτοκίνητα. Ας δούμε ορισμένα από αυτά:

Mercedes-Benz 600 Pullman

Όχι μία αλλά δύο λιμουζίνες 600 Pullman, μήκους 6,3 μέτρων, απέκτησε ο Hefner. Και οι δύο είχαν έξι πόρτες (τρεις σε κάθε πλευρά), αλλά και εσωτερικό που χωριζόταν από τις θέσεις οδηγού-συνοδηγού. Η δεύτερη (του 1971) διέθετε και τηλεόραση.

Cadillac Eldorado Series 62 Convertible

Ένα από τα πρώτα αυτοκίνητα που απέκτησε ο Hefner με την επιτυχία του Playboy ήταν μία ανοικτή Cadillac Eldorado Series 62. To δύθυρο convertible μοντέλο εφοδιαζόταν με V8 κινητήρα και αυτόματο κιβώτιο 4 σχέσεων.

Mercedes-Benz 300 SL convertible

Ένα από τα πιο αγαπημένα αυτοκίνητα του Hefner, το οποίο εμφανιζόταν να οδηγεί σε αρκετά video του, ήταν μία Mercedes-Benz 300SL του 1959. Ο ιδρυτής του Playboy δεν είχε αγοράσει όμως την coupe με τις gullwing πόρτες αλλά την roadster.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...