Η Merkel στην έκθεση της Φρανκφούρτης

Προεκλογική εμφάνιση για τη Γερμανίδα Καγκελάριο στο σαλόνι αυτοκινήτου

  • -
  • -

Μόλις 10 ημέρες πριν τις ομοσπονδιακές εκλογές, η Angela Merkel επισκέφθηκε τη διεθνή έκθεση αυτοκινήτου στη Φρανκφούρτη. Η 63χρονη πολιτικός που είναι Καγκελάριος της Γερμανίας από το 2005 προσβλέπει σε μία τέταρτη θητεία και οι δημοσκοπήσεις δείχνουν ότι είναι πολύ πιθανόν να το πετύχει.

Η Merkel επισκέφθηκε αρκετά περίπτερα της έκθεσης, ανάμεσα στα οποία ήταν βέβαια και αυτά των Γερμανών κατασκευαστών. Εκεί ενημερώθηκε από τους επικεφαλής των εταιρειών, όπως τον Πρόεδρο του Ομίλου Volkswagen Matthias Mueller και το διευθύνοντα σύμβουλο της Opel, Michael Lohscheller, για τις νέες τεχνολογίες και κυρίως την ηλεκτροκίνηση που θα φέρει νέα δεδομένα στις αστικές μετακινήσεις.

Τα τελευταία χρόνια η Merkel έχει δεχτεί αρκετές επικρίσεις ότι προστάτευε τις γερμανικές εταιρείες αυτοκινήτων τόσο από τη γερμανική όσο και την ευρωπαϊκή νομοθεσία προστασίας του περιβάλλοντος. Μιλώντας πάντως στην έκθεση και θέλοντας να δείξει στο γερμανικό κοινό ένα πιο... αυστηρό πρόσωπο, τόνισε ότι το θέμα των ρύπων έχει κλονίσει την εμπιστοσύνη του κοινού στην αυτοκινητοβιομηχανία. «Τα νέα μοντέλα που παρουσιάζονται, όπως τα ηλεκτρικά αλλά και αυτά με καθαρότερους κινητήρες εσωτερικής καύσης είναι ένα παράθυρο στο μέλλον», ανέφερε.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...